Sutra protest zaposlenih iz Ekonomske

Zaposleni u srednjoj Ekonomskoj školi "Svetozar Miletić" počeli su jutros štrajk jer im Grad nije ispunio obećanje da će im odblokirati račun do sredine novembra.
Zaposleni u srednjoj Ekonomskoj školi "Svetozar Miletić" počeli su jutros štrajk jer im Grad nije ispunio obećanje da će im odblokirati račun do sredine novembra.

Časovi su skraćeni na pola sata i prema rečima direktora škole Nebojše Bulatovića, tako će biti do daljnjeg.

On očekuje da će im Grad što pre ispuniti ono što je obećao kako bi nastavili sa radom. "Nadam se da će ovo kratko trajati i da će se naš problem brzo rešiti. I dalje verujem u obećanja koja su nam dali gradski oci da će rešiti naš problem", navodi Bulatović za 021.

Predsednica sindikata škole Aleksandra Ranin najavila je za sutra protest isped Gradske kuće u 12 sati. "Očekujemo već duže vreme da gradska vlast ispuni obećanja da će platiti dug prema izvođaču radova. Oni su sami izašli sa tim rokom, a nisu ga ispoštovali i mi smo prinuđeni da štrajkujemo, sve dok nam to ne reše", kaže Ranin za 021.

Podsetimo da je Grad još u oktobru obećao da će račun biti odblokiran do sredine novembra, jer je obezbeđen novac iz gradskog budžeta za plaćanje duga škole. Uz to, Gradska uprava je obećala da će odmah posle deblokade računa školi uplatiti novac za materijalne troškove, kako bi platili neizmirene račune za struju i grejanje. (Suzana Stojićević)

  • Limenka

    03.12.2013 13:19
    Obrazovni sistem nam je dno
    Da li ćemo konačno čuti o kojoj se cifri zaista radi? Negde je spomenuto da je rekonstrukcija fasade koštala 100 000 € (evra). Ako je istina neko se tu dobro očešao, a neko je zaobiđen pa sada zateže.
    Pitala bih profesore zašto nikada nisu štrajkovali što npr. nemaju dovoljan broj stolica u učionicama, deca koriste čučavce, neke kolege su im potpuno nezainteresovane da tu decu nečemu i nauče i sl. A da, sve to se njih ne tiče.
  • LUKA

    03.12.2013 13:11
    roditelju
    da umeš da čitaš sa razumevanjem ili bar sa pažnjom, ako me već pratiš i komentarišeš, znao bi da nemam nikakve ambicije da budem direktor Ekonomske škole...
    Zašto se sve svodi na lično ? Ja komentarišem činjenice, ti komentarišeš mene i moj psihološki profil...Obzirom da tvoj nivo komunikacije nikad nije bio i moj nivo, evo obećavam ti, neću ti više odgovarati iako se sjajno zabavljam što tako reaguješ ...Živi u nadi da si pobedio i da si pametniji..poklanjam ti taj osećaj, pošto imaš strašnu potrebu da se, makar ovde, ostvariš kao takav ! Dakle, uživaj !
  • Tea

    03.12.2013 11:37
    smena
    Direktor treba snositi odgovornost . On ih je u to uvalio. Štrajkom protiv direktora!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti