Grad izdvojio 48 miliona za siromašne

Pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Vanja Vučenović izjavio je danas da je grad tokom 2013. godine izdvojio 48 miliona dinara za Konkursno finansiranje projekata iz oblasti socijalne zaštite.
Pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Vanja Vučenović izjavio je danas da je grad tokom 2013. godine izdvojio 48 miliona dinara za Konkursno finansiranje projekata iz oblasti socijalne zaštite.

Vučenović je na skupu "Institucije i tradicionalne crkve u borbi protiv siromaštva" rekao da su ove godine za socijalnu zaštitu izdvojena ista sredstva kao i u 2012. iako je budžet grada bio manji za 9%.

Prema njegovim rečima, samo u saradnji sa verskim zajednicama može se rešiti problem siromaštva u Novom Sadu.

Skup su organizovali Centar za socijalni rad Novog Sada i organizacije Zemlja živih i Caritas Srbije. Skupu su prisustvovali beogradski nadbiskup Katoličke crkve Stanislav Hočevar, arhimandrit Danilo Ljubotina, kao i predstavnici drugih verskih zajednica.

  • Samarićanin

    04.12.2013 09:47
    Siromaha i gladnih usta ima svih nacija i vera... najbitnije je da se oni sklone sa ulica Novog Sada i da im se obezbedi minimum egzistencije. Podržavam odluku Grada da izdvoji sredstva da se pomogne beskućnicima pa makar i preko crkve.
  • 03.12.2013 23:38
    Odlicno
    ali moze malo detaljniie = kome i koliko?
  • komentator

    03.12.2013 14:50
    sve je rečeno
    para ima, samo još da nam kažete gde da stanemo u red za te novce koje grad deli

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti