Udruženja osudila privođenje fotoreportera Bete

Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Udruženje novinara Srbije i Nezavisno udruženje novinara Srbije protestovali su zbog privođenja i legitimisanja fotoreportera Novinske agencije Beta Dragana Gojića u Novom Sadu.
Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Udruženje novinara Srbije i Nezavisno udruženje novinara Srbije protestovali su zbog privođenja i legitimisanja fotoreportera Novinske agencije Beta Dragana Gojića u Novom Sadu.

Gojića je, dok je fotografisao labudove u blizini nekadašnjeg Vojnog odseka i Policijske uprave, legitimisao muškarac u civilu i potom odveo na ispitivanje, u bivšu zgradu Vojnog odseka.

NDNV, UNS i NUNS podsećaju nadležne u Srbiji da fotografisanje labudova nije nikakvo delo protiv bezbednosti države. U zajedničkom saopštenju ističu da niko ne sme da sprečava slobodu javnog informisanja, naročito mogućom zloupotrebom državnih i privatnih ovlašćenja.

Novinarska udruženja zatražila su odgovor od nadležnih institucija na pitanje koji su zakoni Srbije prekršeni fotografisanjem labudova, kao i ko je i po čijem naređenju priveo fotoreportera Gojića.

Traži se i tumačenje vojnih organa šta se, a šta ne, prema njihovom mišljenju, sme fotografisati u Srbiji, i koji su kriterijumi za to u digitalnoj epohi i u eri satelita.

U Ministarstvu odbrane rekli su da je u pitanju kratka, rutinska kontrola.

  • udbas

    10.12.2013 16:32
    skandalozno
    e moj druze cim ja mrdnem iz grada ti pravis piz.arije, koliko puta sam ti rekao da ne smes u cilju drzavne bezbednosti slikati letece objekte, pa sada se vadn kako znas i umes ja ti ne mogu pomoci.
  • Razvodnik

    05.12.2013 09:08
    Naša vojska je otpevala svoju labudovu pesmu. Zato nije preporučljivo motati se oko tih tica u blizini vojnog objekta.
  • Opekao se jednom

    03.12.2013 21:34
    @Vlada
    Nisi u pravu Vlado. Mene je svojevremno iz muzeja revolucije izbacio idiot kome su dali moc u ruke kada me je zatekao kako u skicen blok olovkom precrtavam pusku iz WWII... Na moje pitanje za cega sluzi muzej ako ne kao izvor informacija, on je onako benavo odvalio: Nije moje da ti objasnjavam, moje je da ti ne dozvolim da fotografises. -Ali, ja crtam olovkom, ne fotografisem... - Ajde, ne pravi se pametan, slika je slika. Izlazi!
    I ja, sta cu, izasao. Ne ide sut s rogatim.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti