Predlozi za Februarsku nagradu do kraja godine

Skupština grada Novog Sada danas je objavila poziv za predlaganje kandidata za Februarsku nagradu, koji traje do 31. decembra ove godine.
Skupština grada Novog Sada danas je objavila poziv za predlaganje kandidata za Februarsku nagradu, koji traje do 31. decembra ove godine.

Pravo da nominuju kandidata za ovo priznanje za tekuću godinu imaju građani, grupe građana, preduzeća, ustanove, političke i druge organizacije, udruženja, državni organi i organe lokalne samouprave. Februarska nagrada Grada Novog Sada, dodeljuje se kao društveno priznanje za najznačajnija dela i dostignuća građana Novog Sada koja su u duhu negovanja slobodarske tradicije grada i jedinstva svih njegovih građana.

"Ovo priznanje Skupština grada dodeljuje građaninu za objedinjene napore koji su u duhu slobodarskih tradicija Grada, negovanja međuljudske tolerancije i jedinstva svih njegovih građana za aktivnosti i dela koja afirmišu ime i tradiciju, slavu i renome Grada Novog Sada, doprinos u kulturi, umetnosti, književnim delima, izučavanju istorijske građe i naučno istraživačke delatnosti u celini i istaknutom angažmanu u humanitarnim, socijalnim i zdravstvenim oblastima", stoji u pozivu Komisije za obeležavanje praznika i dodelu priznanja je u Skupštini Grada Novog Sada.

Februarska nagrada dodeljuje se povodom Dana Grada, 1. februara, dana kada je 1748. godine Novi Sad proglašen slobodnim kraljevskim gradom. Obrazložene inicijative za dodelu Februarske nagrade Grada Novog Sada za 2013. godinu podnose se Komisiji do 31. decembra 2013. godine.

Februarsku nagradu za 2012. godinu dobio je doktor Dorđe Petrović koji je inicirao osnivanje Službe kućnog lečenja i Preventivnog centra, a zalagao se i za izgradnju novih, rekonstrukciju i opremanje postojećih objekata Doma zdravlja "Novi Sad". Pre njega, nagradu je dobio Dušan Popov, autor Enciklopedije Novog Sada, dok je za 2010. godinu nagrađen novinar Bora Otić. (V. K.)

  • JECC

    10.12.2013 17:10
    Hoćemo da pobedi
    Đole Kolarski
  • AntiBot

    04.12.2013 10:48
    Kako u jednom potezu obesmiliti nešto vredno
    Ova nagrada je ustanovljena iz nekog razloga, a on je pre svega taj da se nagrada dodeli nekom zaista zaslužnom Novosađaninu koji iza sebe ima značajnu reputaciju, čije ime je poznato svima i koje je pozitivno promovisalo ime Novog Sada. Možemo se mi složiti ili ne sa tim ko ovu nagradu zaslužuje ali ovu nagradu da podsetim između ostalih su dobili: Đorđe Balašević, Mira Banjac, Jovan Adamov i Laslo Vegel. Postoji trend i ide se ka tome da se ova nagrada dodeljuje po nekakvom glupom političkom ključu što je jako loše i što u stvari na neki način i obesmišljava prvobitnu ideju zbog koje je ona i ustanovljena. Molim VLAST i one koji odlučuju o ovoj nagradi da prestanu da se rugaju gradu Novom Sadu jer naš grad to nije zaslužio i da se zaista se nađe neko ime koje zaslužuje da bude dobitnik ovog značajnog priznanja.
  • 03.12.2013 23:17
    'Februarska nagrada Grada Novog Sada, dodeljuje se kao društveno priznanje za najznačajnija dela i dostignuća građana Novog Sada koja su u duhu negovanja slobodarske tradicije grada i jedinstva svih njegovih građana' = meni niko ne pada na pamet ;-(

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti