Malivuk: Protest zaposlenih u auto-školama je besmislen

Milan Malivuk, vlasnik jedine auto-škole u Novom Sadu koja je dobila dozvolu za rad, nije se priključio protestu i kaže da su vlasnici auto-škola imali dovoljno vremena da se pripreme.

Milan Malivuk, vlasnik jedine auto-škole u Novom Sadu koja je nedavno dobila dozvolu za rad, nije se priključio protestu koji su održali zaposleni u auto-školama širom Srbije.

"Taj protest je besmislen. Kada smo mi uspeli da dobijemo dozvolu, znači da i ostali mogu. Njih muče učionice i poligon. Niko nije hteo da uzme u zakup neku parcelu i da je uredi, nego svi čekaju pomoć grada", objašnjava Malivuk za Radio 021. On dodaje da su vlasnici auto-škola imali dovoljno vremena da se pripreme, čak od decembra 2009. godine kada je Zakon stupio na snagu i smatra da su sami krivi, jer ovi uslovi nisu nikakva novina.

"Čekali su toliko dugo, upisivali su kandidate, održavali su ispite, niko nije razmišljao da se pripremi na vreme", kaže Malivuk, dodajući da je on učionicu pripremio još pre tri godine, a poligon obezbedio pre godinu dana. On navodi da troškovi nisu veliki ako se ulaže postepeno.

Zaposleni u auto-školama protestovali su u utorak. Protestna vožnja u Novom Sadu krenula je sa poligona za obuku vozača u blizini Najlon pijace, odakle se kolona uputila ka centru grada, a zatim u Beograd na centralni  protest. Oni smatraju da su uslovi za dobijanje dozvole za rad koje je školama propisao Zakon o bezbednosti saobraćaja, kao i pravilnici doneti na osnovu tog zakona, "nerealni i neracionalni" i da većina auto škola neće moći da ih ispuni.

Zbog nedobijanja novih dozvola za rad oko 900 auto-škola zatvoreno je od 26. oktobra, čime je prekinuta obuka oko 50.000 vozača.

Zakonom je propisano da svaka škola mora da ima poligon dugačak 51, a širok sedam metara, kao i prostorije od najmanje 25 kvadratnih metara. (Suzana Stojićević)

  • 05.12.2013 07:14
    Ko je imao priliku da koristi usluge dotičnog gospodina,onda sigurno ni pakao mu ne bi loše pao,još jedan slučaj negativne selekcije u ovom društvu,čovek koji je obmanuo stotine kandidata,vodeci ih u drugo mesto (Odzaci)svojim autobusom(ko to tamo peva)naplacujuci im autobuske karte za prevoz do odredista,da bi lakse tobož polozili,ne zna se koliko je prituzbi na njegov rad.Još oko 20-tak škola je podnelo zahteve za dozvole za rad i sve imaju učionice,imaju vozila,ispunjavaju uslove,Postovane kolege predlazem da svako ko ima 0 kandidata koji je presao iz "renomirane" skole da dostavimo na uvid javnosti,pa jednom da maske padnu,i neka se vidi ko je ko,a ovo su po meni potezi ocajnika,koji opet na mizeran i kvaran nacin pokušava da dodje do kandidata,blateci kolege,e sad postovani sugradjani BIRAJTE.Tužno je opet zlouptrebljava ova tema.
  • 04.12.2013 17:07
    Ali u SAD, napravis li neki karambol u saobracaju, zavrsio si zivot, a kamoli vozacku buducnost, a kod nas ubijes coveka, pa skoro pa nikom nista. Tako da, s obzirom da nas narod niti voli, niti razume koncept licne odgovornosti, prestroga autoskola je makar jedan mali pokusaj da se napravi red i prevenira haos. U UK te policija nikad, bukvalno nikad nece zaustaviti u rutinskoj kontroli, takvo nesto ne postoji, niko te ne kontrolise. Ali, ako se slucajno nesto desi, bilo sta, a ti nemas vozacku ili osiguranje, zivot ti je zavrsen kakvog si ga dotad znao.
  • 100%Taksista

    04.12.2013 16:50
    Ukinuti
    Potpuno sam na strani Milana malivuka. Svi koji su hteli da se bave bilo kojom delatnošću morali su da obezbede sredstva i uslove za rad. Ne mogu ja da obavljam delatnost, a da nemam vozilo. Auto škole nemaju učionice ni poligone, pa stave kandidata u vozilo i sa njim na ulicu-bulevar. Niti poznaje znakove, niti zna propise. Dali se neko od ovih koji protestvuju pita, koliko su imali udesa i koliko su izazvali udesa. Ne dajte im da instruktor bude neko ko ni sam nema iskustva u vožnji. Neka stvore uslove za kvalitetnu obuku, pa neka rade.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti