SNS: Prenaduvana cena za Kamenicu 2, DS: Nemamo nameru da se pravdamo

Vršilac dužnosti direktora Pokrajinskog fonda za zdravstveno osiguranje Petar Novaković pozvao je danas poslanike Skupštine Vojvodine, Narodnu skupštinu i Vladu Srbije, Agenciju za borbu protiv korupcije, Državnu revizorsku instituciju, tužilaštvo i policiju da spreče Vladu Vojvodine da bez kontrole potroši dve milijarde dinara za opremanje bolničkog kompleksa Kamenica 2.
Vršilac dužnosti direktora Pokrajinskog fonda za zdravstveno osiguranje Petar Novaković pozvao je danas poslanike Skupštine Vojvodine, Narodnu skupštinu i Vladu Srbije, Agenciju za borbu protiv korupcije, Državnu revizorsku instituciju, tužilaštvo i policiju da spreče Vladu Vojvodine da bez kontrole potroši dve milijarde dinara za opremanje bolničkog kompleksa Kamenica 2.

Novaković je rekao da je sramno ponašanje Vlade Vojvodine u delu donošenja odluka o kupovini opreme za opremanje Kamenice 2 jer je, kako je kazao, taj proces "potpuno netransparentan".

"Vlada Vojvodine je na tajnoj sednici, 26. juna ove godine, usvojila Konačan spisak potrebne medicinske opreme “sa naduvanim cenama za opemanje „Kamenice 2. Taj spisak opreme sačinila je za to formirana Radna grupa na sednicama koje su takođe održane tajno", rekao je Novaković, koji je i predsednik Saveta za zdravstvo Gradskog odbora SNS Novi Sad.

Prema njegovim rečima, članovi Radne grupe koja je sastavila spisak opreme sa naduvanim cenama su, kako je istakao, "rukovodioci u zdravstvu, miljenici Demokratske stranke, ljudi od najvećeg poverenja predsednika Vlade Vojvodine Bojana Pajtića i njegovog potpredsednika Dragoslava Petrovića i pokrajinske sekretarke za zdravstvo Vesne Kopitović".

"U tom dokumentu Vlade APV, nijednom rečju ne pominje se postupak javnih nabavki, niti se razmatra zakonitost postupka opremanja Kamenice 2. Namera da se izbegne zakoniti postupak nabavke opreme je očigledna, a Vlada APV svoju Odluku o plaćanju opreme po naduvanim cenama dostavila je samo Pokrajinskom sekretarijatu za finansije, Fondu za kapitalna ulaganja Vojvodine i direktorima tri Instituta u Sremskoj Kamenici", rekao je Novaković.

"U 'Konačnom spisku' potrebne medicinske opreme za opremanje objekta Kamenica 2 u ukupnoj vrednosti od dve milijarde dinara cene većine aparata koji će biti kupljeni na nezakonit način, bez postupka javne nabavke, uvećane su za 50 odsto", istakao je Novaković.

DS: Nemamo nameru da se pravdamo

Pokrajinski odbor DS-a saopštio je, reagujući na najnovije optužbe iz SNS-a, da niko iz DS-a "nema nameru da se pravda ili bilo šta objašnjava samozvanim istražiteljima iz SNS, niti da daje odgovore o besmislenim istragama koje se vode na stranačkim konferencijama za novinare".

"Oni koji svakodnevno iznose lažne optužbe na račun Vlade Vojvodine dobiće priliku da o svojim navodima govore na sudu, jer će, kao i u prethodnim slučajevima, dobiti tužbu zbog iznošenja neistina i manipulacija osetljivim temama kao što je briga o zdravlju građana", piše u saopštenju.

DS je SNS-u predložio da se pozabavi "korupcijom, nepoštovanjem zakona o javnim nabavkama i netransparentnim zaduživanjem u svojim redovima i da obrate pažnju na višemilionsku štetu koju je njihova stranačka koleginica Maja Gojković nanela Gradu".

"Pošto im smeta zaduživanje od dva miliona evra za izgradnju i opremanje bolnice, neka se pozabave prošlonedeljnom odlukom Vlade Srbije da zaduži građane za dodatnih milijardu dolara i činjenicom da vlada SNS svakoga dana zaduži građane za 11 miliona evra koji odu u nepoznatom pravcu", piše u saopštenju DS-a.

  • za nepotrebnu

    05.12.2013 08:01
    autobus
    nestanicu nije mlogo?nek si pesace do voza,matori,deca+roditelji,nezeposljeni i nezbrinuti-pozlatila im se kadika
  • bmk

    04.12.2013 21:48
    Po svaku cenu treba spreciti to bahacenje i preostali novac usmeriti najugrozenijima.
  • tuzba

    04.12.2013 19:01
    E bas da vidim i to cudo. Neka tuze ako smeju! A nece jer su svesni da narod zna sta su sve radili. Zato i ne raspisuju izbore.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti