Završena istraga za ATP, bez odgovornosti Maje Gojković

Policija je završila istragu u aferi izgradnje nove autobuske stanice kod nekadašnje Novosadske mlekare i predmet predala tužiocu.
Policija je završila istragu u aferi izgradnje nove autobuske stanice kod nekadašnje Novosadske mlekare i predmet predala tužiocu.

Kako piše Alo, krivično će odgovarati nekadašnji najbliži saradnici bivše gradonačelnice Maje Gojković, kako iz Skupštine grada Novog Sada, tako i iz sektora urbanizma.

Sadašnja potpredsednica SNS-a i gradonačelnica Novog Sada u vreme kada je potpisan sporni ugovor između Grada i vlasnika ATP Vojvodina Ilije Devića bila je ispitivana tokom istrage, ali neće odgovarati, kaže izvor lista. Isti izvor dodaje da se u predmetu nigde ne pominje ni Igor Mirović, takođe potpredsednik SNS-a, koji je u vreme potpisivanja ugovora bio direktor Zavoda za izgradnju grada.

Maja Gojković je kao gradonačelnica potpisala ugovor o izgradnji nove stanice koja nikad nije proradila. Grad Novi Sad je zbog toga osuđen da plati Deviću 300 miliona dinara sa kamatom, a odgovornost za nanetu štetu Maja Gojković je kasnije prebacila na Demokratsku stranku. U međuvremenu, Dević se na presudu žalio Vrhovnom sudu, koji još "razmatra predmet".

Dević je 2006. zaključio ugovor sa Majom Gojković o izgradnji nove autobuske stanice. Objekat je završen, ali grad nije preusmerio saobraćaj na novu lokaciju. Zbog dospelih rata kredita, ATP "Vojvodina" je otišlo u stečaj, a Dević je podneo tužbu za naknadu štete.

Ovu aferu je Evropski parlament ubrojao među pet najvećih korupcionaških afera u Srbiji.

  • 09.12.2013 09:53
    "bez odgovornosti Maje"
    Nisam ni mislio da ce biti drugacije. Ne znam samo zasto.
  • as

    08.12.2013 14:25
    cobanica maja
    beee bee U tor Novosadjani dosta ste pasli travu.
  • Brus Vilis

    06.12.2013 16:04
    I tako
    16 hiljada policajaca juri Džordža... 116 hiljada policajaca grada Čikaga juri Džordža, al ovo će da uhvate!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti