Doskorašnji odbornici DS preleteli kod Dušana Petrovića

Troje odbornika u Skupštini grada Novog Sada koji su pre samo mesec dana napustili Demokratsku stranku, pristupili su pokretu Zajedno za Srbiju koji predvodi Dušan Petrović, saznaje 021.
Troje odbornika u Skupštini grada Novog Sada koji su pre samo mesec dana napustili Demokratsku stranku, pristupili su pokretu Zajedno za Srbiju koji predvodi Dušan Petrović, saznaje 021.

Odbornici Daniel Borbaš, Slađana Križanić i Ana Vozar su na sednici novosadskog inicijativnog odbora ZZS održanoj u utorak izabrani za članove tog tela koje će po osnivanju stranke biti preimenovano u gradski odbor.

Podsetimo, troje odbornika napustilo je DS početkom novembra zajedno sa još pedesetak članova, nakon čega su formirali odborničku grupu i pokret NDP - Novosadski demokratski pokret. Oni su tada najavili da se neće učlanjivati ni u jednu stranku, već da će kao udruženje građana izaći na izbore 2016. godine.

Zajedno za Srbiju u republičkoj skupštini ima sedam poslanika mahom izabranih na listi Demokratske stranke, a ovim poslednjim političkim "preletanjem" u Novom Sadu, dobiće i odborničku grupu u novosadskom parlamentu.

Kako za 021 kaže jedan od bivših članova DS koji je želeo da ostane anoniman, većina ljudi koji su napustili ovu stranku sa odbornicima se oseća iznevereno, jer nisu znali da se sprema ovakav scenario.

"Malo je reći da smo iznenađeni, jer većini nas nije bila bliska politika ZZS, niti smo znali da su bilo kakvi pregovori u toku. Ne znam šta će većina da radi, ali sigurno će dosta njih da se udalji od ove priče", priča sagovornik Novosadskog informativnog portala.

Pokret ZZS predao je 19. novembra 10.000 potpisa građana, čime je formalno pokrenuta procedura za registraciju političke stranke, a Ministrastvo pravde i državne uprave ima zakonski rok od 60 dana da donese rešenje o registraciji.

Dušan Petrović osnovao je pokret Zajedno za Srbiju krajem januara, nakon što je izbačen iz Demokratske stranke zato što je odbio da vrati mandat u Skupštini Srbije, što je rukovodstvo stranke zatražilo od svih svojih bivših ministara. (Vuk Kešelj)

  • persa

    05.12.2013 17:22
    seronje
    Placene seronje iz SNS: mnogi ste bili klinci, ali ni roditelji vam nisu bolji. Radikalcine su uspele da vas ubede kako je DS kriv ama bas za sve. DS je zapoceo ratove koji su nas osiromasili a mnoge poubijali, DS rasturio Vukovar, ubio Sarajevo, izazvao pobunu na Kosovu, Srebrenicu uveo u istoriju genocida... Bas dobro sto su otisli, possto - samo vi znate i oni koji su platili (a oni ne znaju da cute). Zamislite da su taj kukolj i suvlasnici mandata ostali. Ovako - kukolj gde mu je i mesto!
  • Doca

    05.12.2013 16:49
    Odoše
    Kako god da čovek ovo gleda, iz bilo kog ugla, jedno je sigurno, Đilas i Pajtić sve više gube svoje članove i stranka im se polako ali sigurno raspada. Kako će ove nove funkcionisati ostaje da vidimo u nekoj bližoj ili daljoj budućnosti ...
  • 05.12.2013 14:47
    budite posteni kakvim se kao predstavljate pa vratite mandate.narod je glasao za ds a ne za vas troje poimenice.za vas niko nikad nije cuo.sramota....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti