Exit od 10. do 13. jula na Tvrđavi, nastavak festivala u Budvi

Naredni Exit festival, 15. po redu održaće se na Petrovaradinskoj tvrđavi od 10. do 13. jula naredne godine, potvrdili su danas organizatori festivala.
Naredni Exit festival, 15. po redu održaće se na Petrovaradinskoj tvrđavi od 10. do 13. jula naredne godine, potvrdili su danas organizatori festivala.

 

Festival će ove godine imati dodatak u vidu "Sea dance festivala" koji će trajati od 15. do 17. jula na plaži Jaz u Budvi.

Jedan osnivača Exita, Dušan Kovačević, rekao je da nikada nije postojala namera da se festival izmesti iz Novog Sada i da će on tu ostati dok god to Novosađani žele. Prema njegovim rečima, organizatori su se na ovaj potez odlučili kako bi održali korak sa drugim evropskim festivalima.

"Exit je ove godine šesti put zaredom proglašen za jedan od najboljih deset festivala, međutim, ako želimo da ostanemo najbolji moramo pratiti evropske trendove. Poslednjih godina, trend evropske festivalske publike je da u sve većoj meri posećuje festivale na moru", rekao je Kovačević.

On je dodao da organizatori pregovaraju sa autobuskim i avio kompanijama u vezi sa prevozom posetilaca festivala do Crne Gore, a nagovestio je i mogućnost organizovanja "Party voza", kojim bi se deo posetilaca prevezao do Budve.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević smatra da će novi koncept festivala doprineti poboljšanju turističke ponude grada, "zato što je sjajna stvar da se Novi Sad na turističkim mapama pojavljuje zajedno sa Budvom koja je lider u turizmu na južnom delu Jadrana".

Finansijski izveštaj u januaru

Kovačević je rekao da će finansijski izveštaj festivala biti dostupan do polovine januara.

Upitan šta je bilo sa obećanjem da će se novac od ulaznica sa prošlogodišnjeg nultog dana festivala biti preusmeren na renoviranje Petrovaradinske tvrđave, Kovačević je rekao da je prikupljeno ukupno 900.000 dinara i da je festival donirao još pola miliona, od čega će se obaviti krečenje pojedinih delova tvrđave.

Prodaja karata od 12. decembra

Redovna cena ulaznica za "Exit" biće 11.990 dinara, dok će ulaznica za sva tri dana "Sea dance festivala" biti 4.490 dinara. U četvrtak, 12. decembra tačno u podne u prodaji će se naći ulaznice po ceni od 4.990 dinara za četiri dana Exit festivala, a oni koji kupe paket ulaznica u sklopu ove akcije, dobiće na poklon i ulaznicu za "Sea dance festival".

Najbrži će moći da rezervišu do četiri paketa ulaznica po ovoj ceni, a organizatori poručuju da je broj promotivnih ulaznica ograničen.

O prvim izvođačima polovinom decembra

Organizatori su poručili da za sada imaju dogovor sa jednim jakim izvođačem, ali da još uvek ne mogu da obelodane o kome je reč, te da će o tome obavestiti javnost za desetak dana.

"Naredne godine fokus će nam biti na tome da predstavimo najbolje što muzička scena ima da ponudi. U ovom trenutku pregovaramo sa zaista atraktivnim izvođačima", rekao je Kovačević i dodao da će imati veoma težak posao da nadmaše prošlogodišnje izvođače. (V. K.)

  • Ljuska prava

    10.12.2013 14:47
    ziveo g-din gradonacelnik
    ziveo medzu narodni festival Igsit!
  • Jelena

    06.12.2013 10:10
    Strava!
    Jedan EXIT, dve lokacije, predivni Novi Sad i plaza! Pa ovo ne moze biti bolje :)
    Jedva cekam juuul!
  • deo demosa

    06.12.2013 09:44
    p
    i krompirače. ali to je već bilo prošle godine, šta li će ići uz prilog ove godine...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti