Milovančev: Presuda stigla iz Pajtićeve kuhinje

Šef odborničke grupe naprednjaka u gradskom parlamentu i aktuelni direktor novosadske Luke, Aleksandar Milovančev, ocenio je da je presuda Prekršajnog suda protiv njega doneta pod čudnim okolnostima i da dolazi iz "Pajtićeve kuhinje".
Šef odborničke grupe naprednjaka u gradskom parlamentu i aktuelni direktor novosadske Luke, Aleksandar Milovančev, ocenio je da je presuda Prekršajnog suda protiv njega doneta pod čudnim okolnostima i da dolazi iz "Pajtićeve kuhinje".

On je u dopisu Radiju 021 naveo da je posebno zanimljivo to što su novinari dobili presudu koja nikad nije stigla do njega.

- Vest je puštena iz Pajtićeve kuhinje da bi se omalovažile i zatomile tvrdnje Gradskog odbora SNS da su u zdravstvu Vojvodine izvršene teške zloupotrebe od strane Pajtićeve administracije. Istina je da je postupak Prekršajnog suda krajnje čudan. Od navodnog mog prekršaja prošlo je više od šest godina. Sud je bio obavezan da presudu izrekne najkasnije u roku od dve godine, a nije. Sada se Sud iznenada probudio da napiše presudu o navodnom prekršaju, što nije činio dugi niz godina. Ko je to naredio da sudija Ivanka Bosančić Svitić napiše sramotnu presudu - pita se Milovančev.

Dodaje i da su Bojan Pajtić i Dragoslav Petrović poslali svog inspektora da kontroliše poslovanje Instituta za plućne bolesti Vojvodine nakon njegovog smenjivanja sa mesta direktora 2009. godine, kako tvrdi, sa nalogom da isčeprka bilo kakvu grešku. - Istina je da su u to vreme protiv mene vođene privatne istrage zbog neosnovane i izmišljene sumnje za teška krivična dela i da je sistematski prisluškivan moj telefon - kaže Milovančev.

Prekršajni sud u Novom Sadu nepravosnažno je kaznio Milovančeva sa 200.000 dinara zbog grešaka u postupku javnih nabavki dok je bio direktor Instituta za plućne bolesti Vojvodine.

  • 06.12.2013 13:41
    Pajtonovac - DS bot
    Pas laje... vetar nosi...
  • 06.12.2013 11:05
    Proganjaju jadnog, poštenog Milovančeva. Vidim da su se pojavili SNS pravni eksperti koji kažu da rešenje nije pravnosnažno - to su vizionari, zaista treba sačekati da vidimo kako će srediti da im partijskog druga oslobode. Verovatno će nastupiti zastarelost, pa će se sve tako rešiti. Nema smisla da se kažnjavaju ljudi iz tako poštene stranke kao SNS.
  • Дејана нс

    06.12.2013 10:33
    Бивши директор Института за плућне у Сремској Каменици, који је сада директор Луке Нови Сад и шеф одборничке групе Српске напредне странке у Скупштини Новог Сада Александар Милованчев проглашен је кривим за малверзације у јавним набавкама опреме и лекова за медицински Институт за плућне болести у Сремској Каменици док је био директор тог института. Реч је о јавним набавкама из 2007. и 2008. године, наводи се у пресуди у коју је агенција Бета имала увид и објашњава да је Милованчев кажњен јер је учинио прекршај Закона о буџетском систему.Захтев за покретање прекршајног поступка против Милованчева поднела је 2009. године буџетска инспекција Покрајинског секретаријата за здравство.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti