Šansa za razvoj privrede i otvaranje novih radnih mesta

Na teritoriji Crvenke, tačnije u ulici Maršala Tita na glavnom putu Crvenka - Sivac, puštena je u pogon stubna transformatorska stanica snage 400 kVA.
Na teritoriji Crvenke, tačnije u ulici Maršala Tita na glavnom putu Crvenka - Sivac, puštena je u pogon stubna transformatorska stanica snage 400 kVA.

Stubnu trafostanicu je finansiralo preduzeće "Zaliv" d.o.o. Crvenka i predalo je u vlasništvo Elektrodistribuciji Sombor. Pored predstavnika lokalne privrede, događaju su prisustvovali i generalni direktor "Zaliv" d.o.o. Dragan Pavićević kao i rukovodstvo Elektrovojvodine na čelu sa direktorom Srđanom Kruževićem.

- Elektrovojvodina kao društveno odgovorna firma podržava i uvek će podržavati projekte koji omogućuju otvaranje novih radnih mesta. Ovo preduzeće trenutno zapošljava oko 190 radnika, a sa puštanjem pod napon ove trafostanice i daljim širenjem Zaliva, kako kaže poslovodstvo ove firme, stiču se uslovi za otvaranje novih 50 radnih mesta. Sve to tim je vrednije jer je Zaliv domaća firma i nadamo se da će se naša započeta saradnja nastaviti i proširiti na obostrano zadovoljstvo - rekao je Kružević. Takođe je naglasio da Elektrovojvodina trenutno ima blizu 11.000 objekata kakav je pušten u rad u Crvenki.

Dragan Pavićević, direktor DP Zaliv rekao je da je stubna transformatorska stanica građena sopstvenim sredstvima tog preduzeća da bi danas bila predata Elektrovojvodini na upotrebu. Istakao je da ona jeste i biće u sastavu tog transportnog preduzeća, te da se preduzeće opredelilo da je gradi po uzoru na druge fabrike iz svog okruženja kao što su Panon, Jafa i fabrika šećera.

Ova stubna trafostanica namenjena je isključivo snabdevanju poslovnih objekata, za remontnu radionicu, automate istakačkog mesta za dizel, portirnice i prateće objekte.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti