Naduvane sume za nabavku goriva u javnim preduzećima

JKP "Vodovod i kanalizacija" raspisalo je javnu nabavku za kupovinu goriva, za šta su na godišnjem nivou predvideli skoro 60 miliona dinara.
JKP "Vodovod i kanalizacija" raspisalo je javnu nabavku za kupovinu goriva, za šta su na godišnjem nivou predvideli skoro 60 miliona dinara.

Ovo predstavlja šestostruko povećanje u odnosu na 2011. godinu, kada je istraživanje Radija 021 o potrošnji goriva u javnim preduzećima pokazalo da "Vodovod" izdvaja 11,5 miliona dinara, što je i tada bilo najviše od svih gradskih firmi.

Izdvojenih 60 miliona značilo bi da se planira da vozila "Vodovoda" dnevno prelaze 250 kilometara, budući da ovo preduzeće poseduje 53 službena automobila, od kojih su 15 putnički, a 38 teretni. To u praksi znači da bi jedan službeni automobil za osam sati radnog vremena mogao 25 puta da prođe relaciju od sedišta "Vodovoda i kanalizacije" na Limanu do, recimo, Telepa i vrati se u firmu, prenosi Blic.

Da su sume koje se izdvajaju za gorivo naduvane pokazuje i podatak da je "Informatika", koja se ne bavi terenskim radom, za ovu svrhu u budžetu namenila čak pet miliona dinara. Za taj novac moguće je kupiti oko 32.000 litara goriva i preći 537.000 kilometara. "Informatika" je pre dve godine za gorivo izdvojila 1.800.000 dinara.

Od rukovodilaca "Informatike", kojom upravljaju kadrovi Treće Srbije, ovaj list nije mogao da dobije komentar o potrošnji goriva.

Preduzeće "Vodovod i kanalizacija", kojim upravljaju kadrovi Srpskog pokreta obnove, oglasilo se demantijem, u kojem ističe da za gorivo za ovu godinu nije izdvojeno 60, već 41 milion dinara. Takođe se u demantiju navodi i da ovo preduzeće ima 135 vozila, od čega su 63 kamioni i bageri, koji su "veći potrošači goriva".

  • Nema više tajni

    12.12.2013 12:15
    znamo sve o njima
    More,u Javnim preduzećima je sve naduvano,od cena usluga,preko nabavnih materijala pa sve do zaposlenih!
  • Petar

    12.12.2013 11:44
    Ako je ikako moguce...
    Ispitajte stanje po jkp koliko je radnika primljeno za STALNO unazad mesec ili dva ?!?
  • OZNA

    10.12.2013 17:08
    Ima se, zna se!
    Svašta ima u računarima vojnih analitičara... Pogotovo u onima koji nisu na mreži. Ne da bi ste se "pafirali"!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti