Novosadski SNS: Hitno isključiti Cvijana

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Novom Sadu zahteva od stranačkih organa hitno isključenje Vladimira Cvijana iz stranke.
Gradski odbor Srpske napredne stranke u Novom Sadu zahteva od stranačkih organa hitno isključenje Vladimira Cvijana iz stranke.

U saopštenju GO SNS navodi se da pozitivna osobina stranke da bude otvorena, spremna da sasluša drugačije ideje i primi u svoje redove i ljude koji su bili u drugim strankama, očigledno može da dovede do toga da određeni tajkuni ubace svoje ljude, kako bi ostvarivali određeni uticaj. "Srećom po SNS, a i po našu državu, stoji u saopštenju, na primeru Cvijana se vidi da su oni brzo prepoznati i to je razlog zbog kojeg GO SNS Novi Sad insistira da se po skraćenom postupku stranka očisti od takvih članova", navodi se u saopštenju.

Najavom da će se kandidovati za predsednika SNS, predstavljajući sebe kao nekoga ko je toliko bitan u stranci, ovlašćujući sebe da tumači izvorne stranačke principe, Cvijan vređa svakog iskrenog i odanog člana Srpske napredne stranke, saopštio je SNS, koji je pružio punu podršku predsedniku stranke da nastavi državni posao koji je započeo.

Mihajlović: Cvijan poklekao pod pritiscima

Potpredsednica SNS i članica Predsedništva SNS Zorana Mihailović izjavila je večeras da je Cvijan eksponent politike koja vuče u kriminal i korupciju, a iza koje, između ostalih, stoji Miroslav Mišković. "Meni je potpuno jasno da je Cvijan eksponent one politike koja nije zdrava politika Srbije, nego politika koja vuče u kriminal i korupciju, eksponent između ostalih i Miroslava Miškovića i verujem da možda Mišković nije sam", rekla je Mihajlović komentarišući poslednje kritike Cvijana na račun politke lidera SNS Aleksandra Vučića.

Kako je naglasila, Cvijan svakako nije deo politike SNS nastaloj na ideji borbe protiv kriminala i korupcije. Ona je istakla da su Cvijanove tvrdnje da se na predsedništvu stranke govori o hapšenjima netačne, navodeći da je prisustvovala svakoj sednici i da ni na jednoj nije bilo reči o hapšenju tajkuna ili direktora javnih preduzeća.

Ona je dodala da je jasno da postoje određeni pritisci na Cvijana pod kojima je on poklekao jer je, kako je rekla, "činjenica da se sastaje sa ljudima protiv kojih se vodi proces, kao što je Mišković".

Na pitanje zašto Cvijan nije isključen iz stranke ukoliko zaista radi za tajkune, Mihajlović je rekla da je bilo članova Predsedništva koji su smatrali da je to potrebno, ali da je Vučić insistirao na tome da je Skupština stranke najlegitimniji organ na kojem treba da se razgovara o problemima.

  • Darko

    11.12.2013 21:38
    Ovaj Cvijan dodje kao neki spijun,pod hitno ga se trebate resiti.Pomagac i podrska kriminalu!
  • Dario

    11.12.2013 21:38
    Cvijan moze samo da sanja mesto predsednika SNS-a.Propast!Izbacujte ga iz stranke pod hitno!
  • pacovvv

    11.12.2013 08:13
    odlicna ideja da se dodvorite prvom do mog samo nemojte u toj odluci da zaboravite vasu maju i zigora.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti