Dabetić: Račun Ekonomske škole će biti odblokiran do 15. decembra

Račun Srednje ekonomske škole "Svetozar Miletić" trebalo bi da bude odblokiran do 15. decembra, izjavio je član Gradskog veća za obrazovanje Radomir Dabetić prilikom novog protestnog okupljanja zaposlenih u toj obrazovnoj ustanovi.
Račun Srednje ekonomske škole "Svetozar Miletić" trebalo bi da bude odblokiran do 15. decembra, izjavio je član Gradskog veća za obrazovanje Radomir Dabetić prilikom novog protestnog okupljanja zaposlenih u toj obrazovnoj ustanovi.

Dabetić je rekao da je grad obezbedio novac za isplatu duga izvođaču radova za obavljeni posao u toj školi, zbog kojeg je usledila blokada računa, ali se čeka odluka Privrednog suda. On je istakao da je rekonstrukcija fasade škole rađena pre tri godine bez sprovedenog postupka javne nabavke, odnosno mimo zakona i propisa, tako da nije bilo zakonskog osnova da grad do sada plati taj dug investitoru.

Zaposleni u ekonomskoj školi ponovo su protestovali na Trgu slobode, najavivši da će to činiti svakog utorka dok problem blokade računa škole ne bude rešen. Oni su još jednom ukazali na tešku situaciju u toj školi, sa oko 2.200 đaka, koja je od 2. decembra u štrajku, odnosno časovi su skraćeni na 30 minuta.

Predsednica sindikalne organizacije škole Aleksandra Ranin rekla je da, posle razgovora sa nadležnima u gradskoj vlasti, nisu dobili čvrsta obećanja niti precizne rokove kada će problem neplaćenog duga izvođaču radova biti rešen.

Ona je podsetila da dug prema investitoru radova iznosi oko 11,7 miliona dinara kao i da bi tome trebalo dodati sudske troškove i naglasila da je za obnovu fasade na školskoj zgradi, po zakonu, nadležan grad, a ne pokrajina ili republika.

Zaposleni u ovoj školi su ranije rekli da škola nema novca ni za sanitarije za čišćenje toaleta, kao i da učenici ugostiteljstva masovno donose hranu od kuće kako bi mogli da je pripremaju na praktičnoj nastavi.

  • 13.12.2013 22:59
    opet su slagali
    Pare jos uvek nisu uplacene... racun je i dalje blokiran... dokle vise tih lazi i kupovine vremena!!??
  • стручњак

    11.12.2013 07:32
    боље врабац у...чек,
    Ма да, боље да се уруше све фасаде у строгом центру него да се БЕСПРАВНО обнове.
    Срам их било и школу и инвеститора што нису расписали јавну крађ., овај тендер и што нико из Града није могао да се овајди.
  • Macak Cile

    10.12.2013 18:12
    Od 15. do 15. u mesecu... a godina nepoznata!
    Evo još jedne prevare!!! Ne mogu da ovde ubacim sliku - dokument, pa koga ne mrzi neka poseti FB stranicu , da druge ne zamaram...a posle se kuckamo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti