Zatvara se klub "Dunavski rafting" jer nema dozvolu za rad

Novosadski kajak kanu rafting klub "Dunavski rafting" će nakon četiri godine nesmetanog rada najverovatnije biti zatvoren.
Novosadski kajak kanu rafting klub "Dunavski rafting" će nakon četiri godine nesmetanog rada najverovatnije biti zatvoren, zbog tužbe koju su nedavno dobili od Grada jer nemaju dozvolu za rad.

Predsednik kluba Aleksandar Ćirić kaže za 021 da neće imati novca da plati kaznu od 250.000 dinara, a da je tužbu od Grada dobio zato što je brodić katamaran pre nekoliko meseci bio vezan za obalu, bez rešenja koje izdaje nadležna Gradska uprava.  

On smatra da odluka Grada ipak predstavlja presedan, budući da ni ostali plovni i plutajući objekti na Dunavu nemaju dozvolu i bespravno koriste obalu. Navodi i da je rešenje godinama pokušavao da dobije, ali mu to nije polazilo za rukom zbog "problema koji već godinama ima sa Gradskim zelenilom".

"Mi smo usidreni katamaranom na Špicu, a taj deo pripada Zelenilu. Do prošle godine smo plaćali sve šta je trebalo, ali otkako je promenjana vlast, počeli smo da im smetamo. Poslali su mi inspekciju i konstatovali su stanje samo kod mene, a nijedan od objekata na Dunavu nema to rešenje", navodi Ćirić za 021.

Gradsko Zelenilo: Dunavski rafting nije bio bezbedan

Portparol Zelenila Ivan Nožinić kaže za Radio 021 da "Dunavski rafting" treba da se zatvori jer "nije bezbedan i predstavlja opasnost za kupače".

"Katamaran je bio postavljen na nebezbednom prostoru na Špicu, i predstavljao je opasnost po kupače. Opasnost je postojala prilikom isplovljavanja i uplovljavanja plovila, a katamaran niko od zaposlenih nije obezbeđivao, pa se vrlo često dešavalo da se deca penju na njega i skaču u Dunav", kaže Nožinić i dodaje da je "Zelenilo"  kao preduzeće koje se stara o gradskoj plaži samo postupilo po rešenju saobraćajne inspekcije.

TONS: Velika šteta za novasadski turizam

Direktora TONS-a Branislav Knežević kaže za 021 da će nestanak "Dunavskog raftinga" biti velika šteta za turizam Novog Sada jer smatra da ovaj klub predstavlja jedinstvenu ponudu na Dunavu.

"Poslali smo im pismo podrške, mora da se nađe neko rešenje da mogu da posluju uz dozvolu jer je to nešto što je bitno za grad. Dunavski rafting je među retkim stvarima koje se dešavaju na Dunavu gde turisti mogu da se voze katamaranom i imaju lep doživljaj", kaže Knežević.

Prema rečima predsednika kluba Aleksandra Ćirića, osnovna delatnost Dunavskog raftinga, koji je usidren na Štrandu je da katamaranom prate goste veslače koji veslaju Dunavom. (Suzana Stojićević - suzana@021.rs)
  • jop

    20.02.2014 18:32
    bitno..
    bitno da čanak vozi po ulicama zimi da AMIDŽA.. VOZI avione troblone nezna vise sta .. i da vam to ne smeta da zaposljavate u gradskom zelenilu ljude po partiskoj liniji.. b.m bas MRLJAVE..
  • 12.12.2013 06:03
    .....citiram jedan prethodni komentar :*problem je u ovom slučaju nemogućnost da se do dozvole dođe.* Sve rusiti sto je dobra ideja? Fujjjjjj!!!!!Gospodin kapetan je posten,smiren i vrlo ljubazan covek.Vise puta smo isli da gledamo zalazak sunca...Predivno....za male pare...uzitak,dozivljaj.....Dajte pustite coveka ,da radi za opste dobro duha,drustva,i to radi sa zadovoljstvom!!!!!To sto gradska vlast, uopste drzavna vlast, cini svojim gradjanima *voljenima* *svojima* je apsurdum, *no comment*SRAMOTA* Dunav , najlepsi Dunavski strand bi mogao da procveta ,da bude Dunav kod Novog Sad najatraktivniji,naj,naj...da mnogi domaci i strani turisti dodju da se provozaju katamaranom,i PARE SVOJE da ostave , gradu ,strandu i zelenilu,naravno i kapetanu Ciri....ovde se nama sluha za lepo,za uzviseni,dozivljaj...a ako ga neko i ima,i proba to da preda,da ponudi....treba ga unistiti????????Svim srcem zelim pozitivno resenje rafting klubu,katamaranu i ne u poslednjem redu gospodinu Ciricu. Baka iz Novog Sada
  • Jacovitti

    11.12.2013 19:51
    Vrh!
    Eeeeeeeee, ako je Nožinić prokomentarisao, onda nema više šta da se kasže! svaka druga glupost je suvišna...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti