KCNS: Čorba i ostali će koštati dva miliona za doček

Direktor Kulturnog centra Novog Sada Andrej Fajgelj izjavio je da će muzičari koji će nastupiti na Trgu slobode u Novogodišnjoj noći koštati dva miliona dinara.
Direktor Kulturnog centra Novog Sada Andrej Fajgelj izjavio je da će muzičari koji će nastupiti na Trgu slobode u Novogodišnjoj noći koštati dva miliona dinara.

Kako je 021 i ranije objavio, planirano je da Novosađane zabavljaju u noći između 31. decembra i 1. januara bend Riblja čorba, džez pevačica Lena Kovačević, potom Ana Štajdohar umesto Sergeja Trifunovića, kao i novosadski sastav "Čika Joca i zmajevi".

Nije saopšteno kada počinje program na trgu ni tačna satnica, pa se pretpostavlja da će više reči o tome biti na narednoj konferenciji za novinare koju su organizatori danas najavili.

Inače, KCNS je ove godine dobio 19 miliona dinara za organizaciju božićno-novogodišnjih manifestacija, što je za pet miliona manje u odnosu na prošlu godinu.

"Riblja čorba" je ove godine već svirala u Novom Sadu i to 30. maja u maloj sali Spensa u sklopu turneje povodom 35 godina rada grupe i objavljivanja devetnaestog studijskog albuma "Uzbuna".

"Čika Joca i zmajevi" su novosadski sastav koji poslednje dve godine svira sa Ribljom čorbom. Kum ovom mladom bendu je upravo bio Bora Đorđević koji je kumovao i nazivu benda, našavši inspiraciju u Jovi Jovanoviću Zmaju. Prvi album snimili su 2011.  godine.

Lena Kovačević je diplomirala džez pevanje na Muzičkom konzervatorijumu u Amsterdamu i sem džez muzike, izvodi i obrade srpskih tradicionalnih pesama. Snimala je i učestvovala u mnogim projektima muzičara sa svih strana sveta.

Ana Štajdohar je pop pevačica koja je slavu stekla u emisiji "Veče kod Ivana Ivanovića".

  • Tja

    13.12.2013 12:04
    @psytrance: Znam, ti bi radije da ih potrosimo na trens zurku, eksere i pecurke. Dobro je sto si se odselio, takvih "produhovljenih" komana imamo i previse. J****s sto ljudi nemaju da jedu, daj bombona da sisamo. Kad bi se svi kao ti odselili, gde bi nam kraj bio. Bili bi Marinaleda.
  • TROL

    13.12.2013 08:53
    joca
    bi svirao dzabe a ovi drugi misu ni potrebni !
    ps-razglas,rock,tezge...i zabava do jutra !
  • 12.12.2013 17:16
    Razglas
    Pustite rokenrol sa razglasa, okitite jelku, stavite lampice, napravite vašar I postavite stoliće, biće odlično.
    Ne trebaju nam "zvezde".
    Licemerje i sramota!
    BOJKOT!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti