FOTO: Dizalicom skidali zastavu Vojvodine ispred Spensa

Nakon što zastava AP Vojvodine juče skinuta sa jednog od jarbola ispred Spensa, Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine apelovao je na rukovodstvo ovog preduzeća da je hitno vrati tamo gde se nalazila.
Nakon što zastava AP Vojvodine juče skinuta sa jednog od jarbola ispred Spensa, Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine apelovao je na rukovodstvo ovog preduzeća da je hitno vrati tamo gde se nalazila.

"Da li se to gradska vlast, odnosno njen menadžment u JP "SPC Vojvodina" stide zastave AP Vojvodine, pokrajine koja je u vreme pune autonomije taj SPENS i izgradila?", pitaju iz GO LSV i apelujući na gradonačelnika Miloša Vučevića da uloži svoj autoritet da se zastava vrati na mesto i da se više ne dozvoli njeno uklanjanje.

Oni podsećaju da je Vojvodini pravo na obeležja, garantovano "čak i ovakvim Ustavom Republike Srbije". Iz LSV poručuju da izgovori poput pranja zastave nisu prihvatljivi i da ako je to u pitanju, odmah iz sredstava namenjenih reprezentaciji kupe više vojvođanskih zastava, pa da ih koriste naizmenično.

"Opšte je poznato da nijedna zastava ne sme da dodiruje tlo, pa ako se, kao na fotografiji vidi da se zastava AP Vojvodine provlači kroz blato, to bi moglo da se protumači kao odnos dela aktuelne vlasti u Novom Sadu prema Vojvodini uopšte", poručuju iz Gradskog odbora LSV.

  • pawlle

    08.01.2014 19:43
    skidali im doktori obrve
  • borko smorko

    15.12.2013 19:06
    Ne kaze se dizalicom, nego dizal'com. Barem ovi sto su skidali tako kazu.
  • Vojvodjanin

    15.12.2013 17:34
    Vojvodina naša dika
    Biće Republika

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti