Protest zdravstvenih radnika danas u centru Novog Sada

Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Vojvodine organizovaće danas ulični protest u Novom Sadu, s kojeg će ponoviti zahteve Vladi Srbije da ublaži ekonomske mere i nove odredbe Zakona o radu, jer dovode do ruba egzistencije zaposlene u toj oblasti.

Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Vojvodine organizovaće danas ulični protest u Novom Sadu, s kojeg će ponoviti zahteve Vladi Srbije da ublaži ekonomske mere i nove odredbe Zakona o radu, jer dovode do ruba egzistencije zaposlene u toj oblasti.

Sindikat je upozorio da je veliki problem zaposlenih u zdravstvu kapitacija, prema kojoj se vrednuje i plaća lekar (po broju pacijenata), kao i da je potrebno povećati raspon koeficijenata za obračun plata, jer je on u zdravstvu 1:3.

Jedan od zahteva Sindikata je da prestane diskriminacija prilikom rešavanja radno-pravnog položaja zaposlenih u zdravstvu i takozvanih "neugovorenih radnika", za koje Republički fond zdravstvenim institucijama ne prebacuje novac za zarade, jubilarne nagrade i otpremnine.

Sindikat traži i poboljšanje položaja radnika u sektoru socijalne zaštite, realan rast zarada i isplatu novogodišnje nagrade za sve zaposlene i u zdravstvu i u socijalnoj zaštiti.

Današnja javna sednica, odnosno protest Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Vojvodine, zakazan je za podne u centru.

  • 20.12.2013 13:52
    Zakon o zabrani zaposljavanja u zdravstvu i prosve
    Pod izgovorom da treba smanjiti nagomilanu administraciju donet je Zakon i usvojen po hitnom postupku, dakle, Zakon o Zabrani Zaposljavanja u drzavnom sektoru, dakle u zdravstvu, prosveti, ...

    Naravno, odmah su krenule lažne reči utehe: ma neće to da se primenjuje na lekare, na profesore, ...,
    ...medjutim, jeste izuzeta nauka, ali Zakon je jasan i primenjuje se na zdravstvo, prosvetu, vojsku, na sve što se finansira iz budžeta.

    Nećemo mi smanjiti administraciju, ovim ćemo smanjiti stanovništvo, a za to vreme možemo da se nadmudrujemo oko plata, korupcije, administracije, privatnika...

    Cilj je jadna, zaostala, primitivna Srbija.





  • Realan, a ne frustriran

    12.12.2013 13:11
    Radim kao privatnik,moj doprinos za zdravstvenu zaštitu je oko 2500 dinara mesečno. Za taj novac stvarno ne mogu da očekujem da se lečim kod Dr Haus-a.
  • ZoranNS

    12.12.2013 12:09
    Pimkin - Za ZORANA NS!!!!
    poštovani nisi dobro pročitao ni razumeo moj tekst, koji je isprovociran predologom "Anonimus - Pitanje" da lekari rade kod privatnika pa će videti svoga boga, stoga sam odgovorio da lekari rade kod privatnika, i da se ne boje raditi kod privatnika, jel privatnik ceni njihovo znanje, a za tebe Pimkine, kod privatnika lekari mnogo manje rade nego u društvenim ustanovama, krvaviji je dinar lekara zarađen u društvenom sektoru nego u privatnom. Privatnici zarađuju više jel se kod njih ne čeka red, lekar ne mora da pregleda 100 pacijenata na dan za mizernu platu, kod privatnika ide imućniji sloj našeg društva. Da zaključim nisam uopšte napao privatnu praksu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti