Žužani Serenčeš nagrada OEBS-a "Ličnost godine"

Šef Misije OEBS u Beogradu Peter Burkhard uručio je nagradu "Ličnost godine" za 2013. novosadskoj novinarki Žužani Serenčeš za doprinos u oblasti slobode izražavanja i demokratskog dijaloga.

Šef Misije OEBS u Beogradu Peter Burkhard uručio je sinoć nagradu "Ličnost godine" za 2013. novosadskoj novinarki Žužani Serenčeš za doprinos u oblasti slobode izražavanja i demokratskog dijaloga.

Nagrada, koja se dodeljuje osmi put, odaje priznanje građanima Srbije koji su, kako je naveo, svojim radom doprineli unapređivanju vrednosti za koje se zalaže OEBS.

"Rad Žužane Serenčeš oličava vrednosti koje želimo da istaknemo ove godine, a to su demokratski dijalog, sloboda izražavanja i poštovanje prava nacionalnih manjina", izjavio je šef Misije OEBS-a u Srbiji. "Svojom profesionalnom etikom i beskompromisnom posvećenošću slobodi izražavanja ona je značajno doprinela kvalitetu medija i na mađarskom i na srpskom jeziku", istakao je on.

Zahvalivši na priznanju, Žužana Serenčeš je rekla da nagradu ne doživljava samo na ličnom planu. "Pripadam onima koji priželjkuju da ovde živimo u uređenoj i pristojnoj zemlji, u društvu koje nije uništeno", rekla je ona. Temelj svega toga su, kako je navela, istinske vrednosti i to nije stvar samo politike ili retorike već je to civilizacijski izbor - "pitanje savesti koje se očituje kao nemirenje sa surovom realnošću i pitanje građanske odgovornosti najpre prema sebi".

Žužana Serenčeš je članica Izvršnog odbora Nezavisnog društva novinara Vojvodine, a njeno profesionalno iskustvo obuhvata istraživanja u oblasti medija, analize i obuke. Novinarstvom se bavi od 1977. godine.

  • JAZZ

    12.12.2013 08:35
    Sve čestitke !!!
  • Davor Radić

    12.12.2013 08:20
    Ispravna odluka!
    Nagrada pripada nekome ko je 110% posto zasluzuje! Sve pohvale za gospodju Zuzanu! Cestitam od srca!
  • 12.12.2013 08:08
    Čestitke, Žužana!
    Svako dobro!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti