Popovica: Komšije blokirale jedini put za grad

Bračni par Brkić blokirao je ulicu Put za Popovicu, čime je ostalim stanovnicima te ulice onemogućen prolazak jedinim putem koji vodi u grad.
Bračni par Brkić blokirao je ulicu Put za Popovicu, čime je ostalim stanovnicima te ulice onemogućen prolazak jedinim putem koji vodi u grad.

Naime, oni su na ulicu postavili barikade od dasaka i parčadi betona, sprečivši ostale da prolaze pored njihove kuće.

Zemljani put u ovoj tesnoj ulici je jedini kojim se može proći, zbog čega su se svi stanari odrekli dela svog imanja kako bi on bio prohodan za sve u ulici. Međutim, Brkići, koji žive u drugoj kući po redu, ne žele da se solidarišu sa komšijama.

Meštani su već tužili sa bračnim parom Brkić, i Osnovni sud doneo je privremenu meru da barikade moraju biti uklonjenje. Međutim, Brkići ovo rešenje tumače drugačije. "Ovo je privatan posed i niko ne može da prolazi po njemu", kažu oni za Novosti.

Međutim, taj privatni posed po odluci suda mora da ima neophodan službeni put za hitne slučajeve.

Policija svakodnevno izlazi na teren zbog nezadovoljnih komšija. "Dolazimo stalno zbog jednog te istog čoveka koji postavlja barikade, pa zakrči put ostalim meštanima. Mi napravimo zapisnik, ali ne možemo da ga nateramo da ukloni barikadu. To može samo sudski izvršitelj", kažu policajci.

I saobraćajna inspekcija navodi da u pitanju nije javni put, već privatnmi posed, nije nadležna za rešavanje ovog slučaja.

  • Vikendaš

    22.04.2015 07:38
    samo sud je kriv
    Sud donosi presudu i dužan je da omogući njeno sprovođenje. Zato postoje sudski izvršitelji. Ako su kuće legalizovane, tužbom se dobija tzv."službenost prolaza", sa presudom se ide u katastar da se to evidentira i upiše u knjige. Na ovaj način stvar je rešena, a sudski organi moraju obezbediti sprovođenje svoje odluke-presude.
  • NS22

    13.12.2013 12:30
    Mentalitet pojedinaca
    Evo iznecu vam drugi slucaj !
    covek je ogradu svog placa povukao za 3metra i sa 178 santimetara prosrio put nba svom delu na oko 5 m.
    Grad izdaje LOKACISKU DOZVOLU da se preko njegove zemlje kopa i postavlja vodovod ,Uz napomenu da je vec jedanput dozvolio preko baste pa kad im je pukla cev otklonili nsu kvar tek kad je zatvorio vodu u SVOJOJ basti.
    elem sjate se LOVARNI "stranci" posalju miliciju svasta i to tako jedno tri puta .Odlaze lod coveka svi moguci on kaze platite posto vec ZARADJUJETE tako sto "Sufinansijeri Vodovoda prikljucuju i druge " VAN GRADJEVINSKOG REONA .
    Da zavrsim ,izdata je NOVA NELEGALNA LOKACISKA DOZVOLA KOJU NIJE SMEO NIKO DA POTPISE DO VUCEVICA I VODOVOD JE RADJEN U TIH 178cm "drzavne zemlje"!
    Vidi te PRIVATNA SVOJINA JE NEPRIKOSNOVENA ,ali ako se hoce"lepim" ko sto ovde neko kaze onda se PRVO razgovara sa covekom cija je zemlja -nema tuce jer i on moze da PLATI siledjije i dokle tako???
    E sad dali je to "mentalitet pojedinca" ili BAHATOST ONIH KOJI SU JUCE DOSLI U VIKEND ZONU sagradili 300m2 kuce a ne pLACAJU NI BOGU TAMJANA????
  • Klapna

    12.12.2013 19:07
    Zbog jednog, njih sto trpi
    Slucaj u mojoj zgradi: Komsija sa 2 sprata nece da da pare za lift (potreban veliki servis).
    Svi ostali naravno daju (zgrada ima 16 spratova), lift se remontuje, problem resen.
    Letos, taj isti komsija ulazi u lift u isto vreme kad sam se vracao sa posla. Naravno da sam se verbalno zakacio sa njim jer sad si ti pametan, a mi svi ostali glupavi. Inace, komsija sa 1og sprata je dao pare normalno jer su se svi stanari tako dogovorili.
    Izvinjavam se sto davim ovoliko sa pricom, ali poenta je da sam ja toliko bio frustriran njegovim bezobrazlukom da sam rekao da ne moze da ide liftom i nisam zatvorio vrata dok nije izasao iz lifta. Rekao je da ce me tuziti, mada jos uvek nije ali ako dodje do toga onda cu mu dati pravi razlog za koji moze da me tuzi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti