Danas na FTN humanitarni koncert za Dušana Travicu

Danas se na nekadašnjem Mašincu organizuje humanitarni koncert "Kao nekad" sa ciljem da se prikupi što više novca za lečenje Dušana Travice koji je teško povređen u udesu u SAD.
Fakultet tehničkih nauka i Departman ovog fakulteta za industrijsko inženjerstvo i menadžment danas organizuju humanitarni koncert "Kao nekad" sa ciljem da se prikupi što više novca za lečenje njihovog studenta Dušana Travice (24), koji je teško povređen u saobraćajnoj nesreći u SAD.

Koncert u "Klubu M" FTN-a počinje u 19h kada će nastupiti tamburaški orkestar Društva lekara Vojvodine Srpskog lekarskog društva, a od 21h sledi svirka rok benda "Satelit" iz Zrenjanina.

Dušan Travica, student iz Kule, osnovne studije završio je na studijskom programu Inženjerski menadžment, nakon čega je upisao i master studije na istom Departmanu. U toku leta je u okviru programa "Work & Travel" boravio u Americi, gde je živeo i radio u Severnoj Dakoti. Pred sam kraj njegovog boravka doživeo je saobraćajnu nesreću kada se sa prijateljima Goranom Šišaricom i Vladanom Jovanovićem vraćao sa posla. U prevrtanju vozila iz kola su ispali Jovanović i Šišarica. Jovanović je na licu mesta poginuo, a Šišarica se nakon lečenja vratio kući na dalji oporavak.

Prilikom nezgode Travica je zadobio teške povrede zbog čega je smešten u bolnicu u Mineapolisu. Njegovo zdravstveno stanje je ozbiljno ugroženo i do sada je imao nekoliko operacija. Operisani su mu kičma, leva ruka, vilica i vratne arterije. Za sada može diše pomoću drena i bez respiratora, uzima kašastu hranu, otežano komunicira i počeo je da malo pomera desnu ruku. Prema mišljenju lekara on mora u Americi da ostane još nekoliko meseci.

Nastradalim momcima je isteklo zdravstveno osiguranje nekoliko dana pre saobraćajne nezgode, a troškovi lečenja Dušana Travice već su dostigli milion dolara. Zbog toga će sva sredstva koja se prikupe na ovom koncertu Dušanu i njegovoj porodici biti od velike pomoći. Troškovi i dalje rastu jer lečenje nije završeno, dok bi let specijalnim avionom mogao da košta i više od 50.000 dolara pošto avion mora biti prilagođen teškim bolesnicima i opremljen medicinskim uređajima.

Za oporavak Travice i Ambasada Srbije u Vašingtonu i Generalni konzulat u Čikagu vode akciju prikupljanja novca za bolničko lečenje, kao i za povratak mladića u Srbiju.

  • Bane

    13.12.2013 10:02
    @anonimous
    Postoji mogucnost da se pomogne putem sms poruke. Poruke za pomoc Dusanu Travici salju se na broj 2012. Cena poruke је 100 dinara.
    Pozdrav
  • 13.12.2013 09:31
    Možete poslati praznu sms poruku na 2012
    pozdrav
  • cnt

    13.12.2013 09:26
    Web stranica sa sveobuhvatnim informacijama
    Ovde mozete pronaci sve informacije o Dusanu Travici (vezano za pomoc, tok lecenja i sl.)
    http://pomozitedusanu.org/

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti