Novinaru Radija 021 Miodragu Sovilju uručena nagrada NDNV-a

Novinar Radija 021 Miodrag Sovilj, voditelji Radija AS Daško Milinović i Mladen Urdarević i novinar i bloger Igor Mihaljević sinoć su dobili priznanja Nezavisnog društva novinara Vojvodine za najbolje novinare godine.

Novinar Radija 021 Miodrag Sovilj, voditelji Radija AS Daško Milinović i Mladen Urdarević i novinar i bloger Igor Mihaljević sinoć su dobili priznanja Nezavisnog društva novinara Vojvodine za najbolje novinare godine.

Predsednik Izvršnog odbora NDNV-a Nedim Sejdinović rekao je da je NDNV veoma zadovoljan što je u prilici da dodeli čak četiri nagrade, jer je to znak da se mladi novinari ne predaju.

On kaže da je odluka o dobitnicima donesena jednoglasno i da se prilikom procenjivanja kandidata uzima u obzir i njihov raniji rad, njihova angažovanost i nepotkupljivost, inovativnost i autentičnost.

Nagrade su dodeljene povodom Međunarodnog dana ljudskih prava.

Nezavisno društvo novinara Vojvodine godišnja novinarska priznanja dodeljuje od 2010. godine, a dosadašnji dobitnici su novinarke Žužana Serenčeš, Branka Dragović Savić i Nataša Krstin, novinar Norbert Šinković i publicista Mirko Đorđević.

Miodrag Sovilj od 2009. godine je novinar Radija 021. Bio je stipendista Balkanske istraživačke mreže u okviru programa BIRN Fellowship for Journalistic Excellence za 2012. godinu za istraživačku priču o vojnoj imovini u Srbiji. Učestvovao je u kreiranju "Rečnika korupcije" u produkciji Asocijacije nezavisnih elektronskih medija (ANEM), projektu produkcije radijskih emisija "Euroforum" i zajedničkom projektu kreiranja istraživačkih priča Radija 021 i portala "Pištaljka".

Igor Mihaljević je novinar lista "Dnevnik" od 1999. godine. Dobitnik je NUNS-ove nagrade za istraživačko novinarstvo, nagrade Novosadske novinarske škole "Najbolji mladi novinar u pisanim medijima", diplome međunarodnog reportažnog festivala "Interfer" i dve godišnje nagrade matičnog lista "Dnevnik".

Daško Milinović kao novinar je radio u mnogim listovima i magazinima, a do 2013. godine je bio glavni i odgovorni urednik magazina CKM. Sa Mladenom Urdarevićem vodi i uređuje "Uzbudilnik" na AS FM radiju od 2011. godine.

Mladen Urdarević je radio kao novinar u listu CKM i FHM i kao urednik humorističkih izdanja i stripa Alan Ford. Piše scenarija za emisiju "Državni posao" na RTV-u.

  • Nsadista

    13.12.2013 15:17
    RE: Da li je moguće?
    Bez neke želje da unizim njihov rad, ali i ja sam primetio da su samo muški dobili nagrade?
  • Novosađanka

    13.12.2013 14:56
    Čestitke
    Iskrene čestitke,naročito Igoru i Miodragu!
    Nastavite tako i ostanite svoji.
  • 13.12.2013 12:54
    Da li je moguće?
    Niti jedna žena!
    Je li moguće da su muškarci samo pismeni?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti