Rafinerija uzrok neprijatnog mirisa u Novom Sadu

Uzrok neprijatnog mirisa koji se od jutros oseća u Novom Sadu je rafinerija koja obavlja pretakanje sirove nafte mimo propisa, saznaje Radio 021.
Uzrok neprijatnog mirisa koji se od jutros oseća u Novom Sadu je rafinerija koja obavlja pretakanje sirove nafte mimo propisa, saznaje Radio 021.

Pokrajinski sekretar za zaštitu životne sredine Slobodan Puzović navodi da je inspekcija na licu mesta i da će zabraniti i odložiti dalje radove dok se ne pronađe rešenje bezbedno po životnu sredinu.

"Utvrdili smo da je rafinerija uzrok neprijatnog mirisa. Oni vrše pretakanje sirove nafte cevima i to bi trebalo da dihtuje i da se ne oseti ništa, ali u praksi nije tako. Smrad je stigao do grada. Dok se ne nađe način da se bezbedno to radi, zabranićemo manipulaciju", kaže Puzović za 021.

On dodaje da još uvek ne zna koja su moguća rešenja i da će inspektor kao stručno lice to da propiše.

Pretakanje nafte se do daljnjeg neće raditi, a Puzović pretpostavlja da bi trebalo da se cevi bolje zaptiju jer je očigledno da negde curi što je zagađujuće po okolinu.

Od jutros se slušaoci Radija 021 žale da se u pojedinim delovima Novog Sada oseti neprijatan miris. Ovo nije prvi put da se na širem području grada oseti neprijatan miris koji dolazi iz Rafinerije. (Suzana Stojićević)

  • Bns

    10.09.2023 04:33
    I dalje smrdi
    I posle deset godina i dalje smrdi. Noću u centru na Rotkvaroji i Podbari guši.
  • Gary

    19.10.2016 22:47
    Zombi apokalipsa
    ...i svi, kol'ko vec sutra se transformisemo u zombije, gladne mozgova.... mada cemo ostati gladni.
  • Kolektivistička svest

    24.12.2013 07:02
    Realnost...
    Ovo tehnološko-toksikološko oružije deluje već duže vreme. Osnovno pitanje je u čijim je rukama to nevidljivo ali izrazito opasno oružije...?!

    Podsetimo se, nije samo vatreno oružije koje ubija. Hitler je koristio svojevremeno gasove za masovne egzikucije.

    Sme li Država da protiv vlasnika tog oružija bilo šta preduzima, kada je za to, u naše ime, uzela novac ?

    Prljava tehnologijaje izmeštena u našu sredinu.

    Predstoji nam nevidljivo ubijanje.
    Da li ćemo ovo mirno posmatrati, odnosno i dalje udisati toksine koji prouzrokuju najopasnije bolesti sadašnjice. Da li svi svesni novosađani (a njih je daleko manje) žele da nešto preduzmu ili se zadovoljavaju ovakvim pisanijama ?!

    Interesantno je da se i "ne-vladine" organizacije koje se bave ekologijom ne oglašavaju...Postavlja se pitanje, čemu one služe i ko ih finansira...?

    Gospodo, nama su Životi u opasnosti...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti