Mandić: Maksimalno povećanje poreza na imovinu je 20%

Maksimalno povećanje poreza na imovinu u Novom Sadu je 20 odsto, rekao je član Gradskog veća zadužen za finansije, Dejan Mandić.
Maksimalno povećanje poreza na imovinu u Novom Sadu je maksimalnih 20 odsto, a ne 180 ili čak 200 odsto, kako su javili pojedini mediji, rekao je član Gradskog veća zadužen za finansije, Dejan Mandić.

Mandić je za Novosadsku televiziju rekao da ima dosta slučajeva gde će porez na imovinu biti manji od dosadašnjeg.

"Gradska poreska uprava je uskladila niz odluka sa Zakonom o porezu na imovinu, koji se stupio na snagu 30. maja ove godine, vodeći, pri tome, maksimalno računa o materijalnom stanju građana", navodi Mandić. On dodaje da je osim toga, doneta odluka o poreskim stopama i stopi amortizacije koja je ostala na nivou 2013. godine i koja nije menjana.

Gradski sekretar za finansije takođe je rekao da se "primenom novih propisa ukida naknada za građevinsko zemljište i ona se inkorporira u porez na imovinu".

Podsetimo, odlukom Skupštine grada definisan je novi sistem određivanja poreza na imovinu građana. Člana Gradskog veća zadužen za finansije Dejan Mandić je ranije rekao da je predviđeno pet gradskih zona, umesto dosadašnjih četiri, a time i veći raspon koeficijenata koji služe kao osnov za obračun poreza.

  • 17.12.2013 16:31
    novosadjanin
    Voleo bih od velikog stručnjaka da čujem kako je to izračunao i da da primer gde će porez biti manji. Sve poskupljuje, povećavaju se dažbine, uvode nove. Pa gospodo ako to vama nije problem da plaćate sa vašim "malim" platama građanima itekako jeste. Žalili ste se pre vlasti na povećanja, trošenje para i sl. a šta je sad?????? Odjedanput su te mere opravdane!!!
  • Pogrešio čovek

    16.12.2013 18:40
    za jednu 0
    Hteo je reći povećanje za 200% pa mu bilo nekako mnogo,pa reče 20%...
  • Samo

    16.12.2013 18:27
    da priupitam
    Zašto nama,koji godinama i decenijama redovno plaćamo poreze na nekretninu,stalno dižu poreze iz godine u godinu i to rapidnom dinamikom,dok svi vlasnici ogromnih vila duž puta Novi Sad-Veternik-Futog,ne plaćaju ništa jer su nelegalno gradili pa pred Poreskom upravom i ne postoje?

    Ili je možda dovoljno biti angažovan stranački a uz to i busati se u grudi patriotske,pa biti pošteđen od plaćanja bilo kakvog nameta???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti