Petrovaradin: Pas upucan sačmarom, potrebna pomoć za lečenje

Nepoznata osoba upucala je juče sačmarom psa na parkingu ispred nekadašnje diskoteke "Točak" u Reljkovićevoj ulici u Petrovaradinu.
Nepoznata osoba upucala je juče sačmarom psa na parkingu ispred nekadašnje diskoteke "Točak" u Reljkovićevoj ulici u Petrovaradinu.

Ranjenog psa pronašla je Marijana Lalić i odvela ga u veterinarsku stanicu na Futoškom putu 13, a potom i u jedan pansion za pse na prenoćište.

Veterinar ga nije uspavao jer ima nade da će se oporaviti. Da je neko koristio sačmaru dokazuje rendgenski snimak.

"Pas se trenutno podiže na prednje šape da sedi, uzima hranu po malo, pije vodu i mokri, ali još uvek ne pokreće zadnje šape. Kičma mu nije povređena, pa ima nade da će i prohodati. Predlog veterinara je da se pokuša sa oporavkom još 3-4 dana, pa ako ni tada ne pomeri zadnje šape, onda treba doneti odluku da li da se izvrši eutanazija ili ga pokušati i takvog nepokretnog udomiti. Za sada imam trošak pansiona i terapije za svaki naredni dan, pa molim ljude koji su voljni da novčano pomognu (nije sramota ni 20, 30, 50 dinara) novac donesu u veterinarsku stanici za psa koji je tamo prijavljen na moje ime", navela je ova humana Novosađanka.

Nije poznato ko je je sačmarom upucao psa i ostavio ga tako da leži.

  • Aleks

    27.07.2015 04:17
    ja imam jednog Crnog lovackog Psa. Jako je dobar pas i nikad nikome stetu nije napravio svi ga vole.

    I ovo drugi put da mi je neko pokusao ubiti psa. c

    Prvi put kad je bio upucan prije 7 godina, ta osoba ga je promasla i kuglice su ga zakacile malo. ima kuglu u zglobu u zadnjoj nozi. i 2 u repu. Evo sad opet , Tako me je potreslo. dobio oko 6 kugli od sacmare i taj ko j e pucao na njega koristio 6 metke.

    i te kuglice su 4 mm i srecom nije mu doslo nijedan do organa . A on srecom Razvijen je, Moj Stari ide u lov sa njim. I pas je stalno u pokretu , jako je razvijen sav je od Misicia. I To ga je spasilo.

    Kad sam saznam ko je , osveticu mu se. Ima da mu bacim bombu na kucu da je dignem u zrak.
  • 18.12.2013 17:38
    odgovor MAkiju
    Svako zivo bice ima pravo na zivot. Nemoguce je sve smestiti u prihvatiliste, posebno sto novosadsko ima mesta za 120, i zato kao prelazno resenje psi se moraju sterilisati, vakcinisati i vracati na ulicu. I ja se bojim za pse na ulici i mislim da im je jako tesko na ulici, ali nema drugog resenja, dok se sterilizacijama , ne smanji populacija. Grad je kriv sto nije edukovao ljude da nema drugog resenja, vec humanim putem smanjiti populaciju, i to se ne moze preko noci. Na primer, imate 1000 zenki na ulici za godinu dana to je dva puta svaka zenka da se okoti, i ima recimo samo po 5 kucica,iyracunajte. Znaci vi sterilizacijom smanjujete broj, a ubijanje u prihvatilistu je zabranjeno, i krivicno je delo i ubistvo. Plus toga to bi bila nehumana i neefikasna mera, jer bi bilo samo sve vise i vise pasa, i naravno samo da odgovara sinterskoj mafiji, jer donosi profit, od naplacivanja eutanazija. Prema tome to je zabranjeno, kaznjivo, nehumana, neefikasna i skuuplaj metoda. A postoji druga metoda , humana efikasna i jeftinija. ZASTO GRAD NE EDUUJE GRADJANE DA POSTOJI HUMANA , EFIKASNA I JEFTINIJA METODA ? A savet nemojte udariti psa, onda vas sigurno nikada nece ujesti. Uglavnom su ujedi od vlasnickih pasa. Kako su se ujedi smanjili, skoro ih nema od kako to ispituju komisije? Prema tome MAki slobodno uzivaj sa svojim psom,yer nam to nisu najbolji prijatelji? Najbolji prijatelj se voli, a ne ubija.
  • Mastodont

    18.12.2013 15:09
    @Anonimus - @Gala
    A svaki pušač je prvo udisao vazduh, a alkoholičar je počeo od mleka. Lupetate oboje za sve novce, a jedina argumentacija za obe tvrdnje je da će se svi u vašoj kafani sasvim sigurno složiti s time.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti