Uhapšeni Šapčanin osumnjičen za najmanje 15 razbojništava

Veljku V. uhapšenom u Novom Sadu posle pljačke zlatare u Šapcu, policija je odredila zadržavanje, a za njegovim saučesnikom, grčkim državljaninom Arisom K. još uvek se traga.

Veljku V. uhapšenom u Novom Sadu posle pljačke zlatare u Šapcu, policija je odredila zadržavanje, a za njegovim saučesnikom, grčkim državljaninom Arisom K. još uvek se traga.

On se nalazi u bekstvu i za njim će, kako prenose "Novosti", biti raspisana međunarodna poternica.

Veljko V. se tereti da je, sam ili u društvu sa prijateljem iz Soluna, počinio 15 razbojništava u zlatarama, velikim prodavnicama i poštama u Novom Sadu, Šapcu, Zemunu i gradovima u regionu. Sve pljačke je počinio naoružan, a u nekoliko njih, kao pre dva meseca u marketu "Roda" u Novom Sadu je i pucao.

On je tada, preteći oružjem, oteo oko 400.000 dinara, ispalio je hitac koji je pogodio raf sa cigaretama, a zatim se zabio u plafon. U tom trenutku u marketu je bilo kupaca, a među njima i majki sa decom. Na gotovo identičan način je pre dve godine opljačkao i "Rodin" market u Zemunu.

"U policiji je priznao ovih 15 razbojništava, a postoji sumnja da je počinio još najmanje toliko", kažu izvori bliski istrazi.

Prilikom hapšenja kod osumnjičenog Šapčanina, za pojasom su pronađena dva pištolja sa metkom u cevi. Za ovo oružje nije imao dozvolu. U "ladi" je pronađen i srebrni i zlatni nakit, koji je nekoliko sati ranije ukrao u zlatari u rodnom gradu. U njegovom iznajmljenom stanu u Novom Sadu pronađena su još dva pištolja sa metkom u cevi, tri ručne bombe, municija i fantomke.

Sa Veljkom V. u subotu uveče je novosadska policija privela i mladića koji je sa njim bio u "ladi". Ispostavilo se da on nema nikakve veze sa krivičnim delima za koja se tereti ovaj Šapčanin i da ga je ovaj samo angažovao da ga iz rodnog grada preveze u Novi Sad.

Mladić je posle razgovora u policiji pušten.

  • trol

    16.12.2013 09:16
    buduci
    ministar policije ili sef zandarmerije !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti