Zaposleni u Srednjoj ekonomskoj ponovo protestovali

Zaposleni u Srednjoj ekonomskoj školi "Svetozar Miletić" ponovo su danas protestovali ispred Gradske kuće jer im račun još nije odblokiran.

Zaposleni u Srednjoj ekonomskoj školi "Svetozar Miletić" ponovo su danas protestovali ispred Gradske kuće jer im račun još nije odblokiran.

Prema rečima predsednice sindikata ove škole Aleksandre Ranin, od poslednjeg obećanja Grad im se nije obratio, tako da su nastavnici prinuđeni da i dalje štrajkuju.

"Časovi i dalje traju pola sata, grejanje imamo, ali nije baš najbolje. Radićemo još nedelju dana, a nakon toga idemo na raspust posle kojeg očekujemo da će se nešto rešiti", kaže Ranin, dodajući da ih je nedavno posetio ministar prosvete Tomislav Jovanović koji je obećao da će im pomoći.

SNS: Zloupotreba dece

Gradski odbor Srpske napredne stranke optužio je direktora, deo sindikata i deo zaposlenih u Srednjoj ekonomskoj školi "Svetozar Miletić" da koriste decu i obmanjuju javnost u vezis a problemima i blokadu računa te škole. Ova stranka podseća da je blokada računa usledila kao posledica nezakonitog rukovođenja školom od strane direktora.

"Direktor škole i deo zaposlenih iz ličnih i/ili političkih razloga koriste ovu situaciju za sukob sa političkim protivnicima, a sve na štetu učenika koji sve više zaostaju sa gradivom zbog skraćene ili obustavljene nastave", stoji u saopštenjui SNS.

Podsetimo da su pre dve nedelje zaposleni u Ekonomskoj školi nakon protesta dobili obećanje od člana Gradskog veća za obrazovanje Radomira Dabetića da će račun biti odblokiran do 15. decembra. Dabetić je tada rekao da je Grad obezbedio novac za isplatu duga izvođaču radova za obavljeni posao u toj školi, zbog kojeg je usledila blokada računa, ali se čeka odluka Privrednog suda. (S.S.)

  • draga

    18.12.2013 09:24
    stvarno nemam komentar za doticnog gospodina i njegove reci.
    i da nije me sramota da idem na ulicu i da se borim za prava dece da imaju normalne uslove za rad kao i mi posteni radnici ove skole.Decu niko ne tera da izlaze na ulicu to ste pogresno obavesteni.
    Stidite se vasih reci.Sram vas bilo.Vi nekome kazete koliko radi a pojma nemate sta znaci raditi u skoli.
  • 18.12.2013 08:49
    Vidi njih
    Na stranu što se i ja ne slažem sa njihovim štrajkom,ali oglasiše se konačno i borci protiv kriminala da otvore narodu oči.OK ako je direktor kriminalac hapsite to ste uostalom doktorirali za godinu dana.Ali ovde ima jedan drugi problem a to su pare koje treba dati onom ko je fasadu uradio.E sad para za fasadu nema i oni su kriminalci a sa druge strane 100 puta veću cifru gradjani NS plaćaju za onu stanicu ali se neprikosnoveni borci protiv kriminala ne oglašavaju odnosno nikako da kažu ko je,kad i kako potpisao ugovor i time oštetio gradjane.
  • Slavko

    18.12.2013 08:15
    Neverovatno šta direktor radi i kako manipuliše školom i pojedinim učenicima. Ako me pitate DA, treba rešiti što hitnije problem u Ekonomskoj školi ali pre svega treba ispitati komplet rukovodstvo školer na čelu sa direktorom zbog situacioje u koju su doveli školu.
    Da je iole malo morala kod DIREKTORA davnih dana bi bio bivši ali eto čovek je spreman na sve samo da zadrži funkciju. SRAMOTA..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti