Jovana Zdjelarević najbolja mlada novinarka Novog Sada

Najbolja mlada novinarka Novog Sada u 2013. godini po izboru Novosadske novinarske škole je Jovana Zdjelarević.
Najbolja mlada novinarka Novog Sada u 2013. godini po izboru Novosadske novinarske škole je Jovana Zdjelarević.

Ona je nagradu dobila za sveobuhvatan angažman u oblasti novinarstva i promovisanju javnog interesa, koji se, između ostalog, bazirao i na borbi protiv ekstremne desnice i negovanju rodne ravnopravnosti.

"Ovo mi je prva nagrada u karijeri, pa mi je svakako posebna. Međutim, ono što mi je posebno drago je činjenica da sam je dobila od organizacije koja se bavi medijima, koja prati dobre primere novinarske prakse, i koju nisam mogla na bilo koji način da prevarim", kaže najbolja mlada novinarka Novog Sada.

Jovana Zdjelarević je karijeru započela još kao studentkinja žurnalistike na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu u sklopu emisije "Dekodiranje" na Radio-televiziji Vojvodine. Uporedo sa tim, počela je da radi u listu "Dnevnik", a ima iskustva i u radijskom novinarstvu.

Među prethodnim laureatima Novosadske novinarske škole, koja priznanje za najbolje mlade novinare dodeljuje od 2001. godine, danas su istaknuti novinari i novinarke Novog Sada, Vojvodine i Srbije, poput Igora Mihaljevića, Maje Dragić, Duške Bajić, Žarka Bogosavljevića, Asje Francisti, Dejana Stojičića, Branke Dragović, Dimitrija Vidanovića i drugih. (M.S. - miodrag@021.rs)

  • alibris

    19.12.2013 10:58
    -
    Bravo Jovana zasluzila si nagradu
  • Sava Savić

    18.12.2013 19:15
    Iskrena čestitka
    Čestitam Jovana, samo napred.
  • Mare

    18.12.2013 18:32
    Dubravkini puleni
    A na osnovu kojih kriterijuma je dotična dobila ovu nagradu? Čime je to zaslužila? Gde možemo da pročitamo neki njen ozbiljniji tekst? Nagrada za izveštaje i limunade...cool

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti