Sutra humanitarni turnir u basketu za pomoć Dušanu Travici

Humanitarni turnir u basketu i turnir u šutiranju trojki održaće se u nedelju, 22. decembra, u đačkoj sali DIF-a, a prikupljeni novac će ići za lečenje Dušana Travice.
Humanitarni turnir u basketu i turnir u šutiranju trojki održaće se u nedelju, 22. decembra u đačkoj sali DIF-a, a prikupljeni novac će ići za lečenje Dušana Travice.

Turnir će početi u 15 časova. Igra se sa tri igrača na terenu plus jedna izmena. Pored ovog turnira, održaće se i turnir u šutiranju trojki. Prijave za ovaj turnir mogu se izvršiti za vreme trajanja turnira u basketu, a učešće je 200 dinara. Ulaz na ovaj događaj je 100 dinara.

Akcija je pokrenuta za Dušana Travicu (24) iz Kule, kako bi prikupili što više novčanih sredstava za njegovo lečenje u Sjedinjenim Američkim Državama. Dušan je doživeo tešku saobraćajnu nesreću 4. oktobra u blizini mesta Rej u Severnoj Dakoti. On je u Americi boravio sa drugovima u okviru programa "Radi i putuj" i u trenutku nesreće su se sa dva vozila vraćali sa posla ka mestu Minot u Severnoj Dakoti.

Vozilo, u kome je bio Dušan Travica, izletelo je sa puta i tom prilikom je smrtno nastradao Vladan Jovanović (24) iz Crvenke, dok su Goran Šišarica (25) iz Kule i Dušan Travica zadobili teške telesne povrede.

Dušanove povrede uključuju visokoenergetski kompresivni prelom tela petog vratnog pršljena (C5) sa dislokacijom fasetnih zglobova, kompromizaciju kičmenog kanala, spinalni šok, obostrani pneumotoraks – tretiran uvođenjem prsnih drenova i otvoreno iščašenje levog lakta. U stanju je da sleže ramenima, ali neće moći da pokreće mišiće ispod ovog nivoa.
Dušanu će biti neophodna sveobuhvatna rehabilitacija koja će omogućiti funkcionalno osposobljavanje preostale upotrebljive muskulature. Mladićima je nekoliko dana pre nesreće isteklo zdravstveno osiguranje, ali je uprkos tome zbrinut i u toku je njegovo lečenje u Americi. Dušan je već podvrgnut operaciji kičme, ruke i vilice. Troškovi njegovog lečenja do 18. oktobra iznosili su 469.000 dolara. U ovaj iznos nisu uračunati troškovi lečenja u Severnoj Dakoti i transport pacijenta.

Osnovni podaci računa su:

Dinarski račun:

Primalac: Anđelko Travica, Partizanska 13 f, Kula 25230
Svrha uplate: Dobrovoljni prilog

Broj računa:

355-514334674 (ako se uplaćuje u Vojvođanskoj banci)

355-0000005143346-74 (ako se uplaćuje iz druge banke ili pošte)

Devizni račun:

Primalac: Anđelko Travica
Svrha uplate: Dobrovoljni prilog
Broj računa: 355-3200287267-59
SWIFT-BIC code: VBUBRS22
IBAN code: RS35355000320028726759

Napomena: na devizni račun nije moguće izvršiti uplatu sa teritorije Srbije, ne može se uplatiti on-lajn u inostranstvu.      

Dušanu možete pomoći i tako što ćete poslati prazan SMS na broj 2012. Cena poruke je 100 dinara.

  • 21.12.2013 12:54
    treba pomoći momku ko koliko može

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti