Sudija iz Novog Sada razrešena zbog nedoličnih postupaka

Visoki savet sudstva (VSS) doneo je odluku kojom prestaje sudijska funkcija Mariji Nešić koja je nedavno osuđena na uslovnu kaznu od osam meseci zatvora i dve godine zabrane rada.

Visoki savet sudstva (VSS) doneo je odluku kojom prestaje sudijska funkcija Mariji Nešić koja je nedavno osuđena na uslovnu kaznu od osam meseci zatvora i dve godine zabrane rada.

Na predlog Disciplinske komisije Nešićeva je razrešena zbog teškog disciplinskog prekršaja iz Zakona o sudijama i kršenja odredbi Etičkog kodeksa u većoj meri, jer je učinila nedolične postupke kojima se narušava poverenje javnosti u sud, navodi se u odluci objavljenoj na sajtu VSS.

Ona je osuđena zbog zloupotrebe službenog položaja i uzimanja novca. U optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal u Beogradu navodi se da je Marija Nešić, kao sudija Osnovnog suda u Novom Sadu, od stranke u izvršnom postupku koji je vodila uzela 51.000 dinara za sudske takse. O tome je sačinila službenu belešku, potpisala i overila pečatom suda, ali ni novac ni tu službenu belešku nikada nije predala.

Stranci u postupku je rekla da će novac predati tek kad pokrije minus na svom privatnom računu, a pošto to nije uradila, o tome je obavešten predsednik suda, koji je sugerisao da se sve prijavi policiji. U optužnici se dodaje da je Nešićeva vratila najveći deo novca, osim 3.200 dinara.

  • Novosađanka

    17.07.2014 06:22
    Ima sjajnih sudija u novosadskim sudovima!
    Novosadski sud ima sjajne sudije, stručne i moralne. Ne može jedna Marija biti generalno oličenje pravosuđa? Ima i jako loših sudija i problem je što oni nisu "očetkani" iz redova, a to i jeste problem, koji daje takvu sliku sudstvu. To je reflesija čitavog moralnog pada našeg društva. Pravosuđe mora da je besprekorno u normalnoj državi.
    Dobre i moralne sudije se zovu: Milica, Nada, Anđelka,Nataša,Branka,Olivera,Darko.....ima ih još.....
    Ima i onih koji se zovu "bruka, propast i sramota".
  • 20.12.2013 08:11
    Radoslav NS
    Meni je htela u dosluhu sa privrednim kriminalcima da proda stan, da ne verujete kako je taj spor brzo tekao, a da ja kao vlasnik stana nisam imao pojma o tome. Srećom saznao sam za drugu javnu prodaju i stopirao sve na vreme. E, sad ko će meni da nadoknadi troškove prema advokatu, pretrpljeni strah... O državo među kriminalcima...
  • ufffffffff

    20.12.2013 07:15
    kasno
    za sve je kasno jer doticnoj su jace glave ovo dozvolile i sada im vise ne treba i da je otkace ,kada bi ovako radili svaki sudija bi bio razresen jer svaki ovo radi ......zato necemo o sudstvu u nasoj zemlji

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti