Velika akcija rasprodaje umetnosti u Zmaj Jovinoj

Art klinika do 30. decembra organizuje akciju velike rasprodaje umetnosti, kao nastavak akcije "Publici na noge".
Art klinika do 30. decembra organizuje akciju velike rasprodaje umetnosti, kao nastavak akcije "Publici na noge".

Dela su izložena u galerijskom prostoru Šok zadruge u pasažu u Zmaj Jovinoj 22.

Kupovinom nekog od izloženog dela, čija je cena dosta snižena, pomoći će se mladim umetnicima da nešto prodaju i ulože u materijal, kako bi dalje radili. Prodaju se slike uglavnom mladih autora, a kako za 021 kaže jedan od organizatora Filip Markovinović, osnovna ideja akcije je da se pomogne mladim umetnicima da prežive.

"Pošto ljudi nemaju para da kupe sliku, postoje načini da se spusti cena umetničkog dela i da to budu grafike, digitalni printovi, nešto što je reproduktivno. Cene se kreću u rangu od 1.000 do 1.500 pa najviše do 12.000. Sve slike su opremljene, one su već uramljene i sve to ulazi u cenu", kaže Markovinović za 021.

On dodaje bi realna cena jedne grafike bila 50 evra, a ovde ljubitelji umetnosti mogu da je dobiju za 2.000 dinara. "Imamo otprilike za svakoga po nešto. Cenovni raspon je od onog ljudima najprihvatljivijeg, do onog koji je možda već za kolekcionare", navodi Markovinović.

On ističe da se kupovinom jednog dela kupuju dela mladih akademskih slikara. Rasprodaja se održava svakog radnog dana od 12 do 20 časova. (Suzana Stojićević)

  • Tatjana

    23.12.2013 09:44
    Veoma me obradovala ova vest i lepo bi bilo da ovakvih dogadjaja bude cesto.
  • Jelena

    23.12.2013 07:30
    Odličan potez
    Veoma me je obradovala ova vest. Smatram da je odluka da se radovi mladih umetnika približe publici i njihovoj kupovnoj moći izvrsna i nadam se da će dovesti do očekivanog rezultata, tj do dovoljno pribavljenih sredstava za nastavak rada svih koji ponude svoja dela na prodaju.
    Verujem da ću moći i ličnim doprinosom da podržim zadati cilj :)
    Bravo!
  • 22.12.2013 21:51
    Jako su naporni ti arklinikovci, jašu na jendom te istom već godinama, mogli bi malo da osveze svoje ideje. Dugo godina su dobijali pare od vlasti a sad su u igru upali neki drugi. Da su bili sikreni i da nisu poltronisali prethodnicima mozda bi to sto rade vredelo i dans. ovako, sori pipl

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti