Novosadski preduzetnici osnivaju privatnu privrednu komoru

Mali i srednji preduzetnici prikupljaju potpise za registraciju prve privatne privredne komore.

Mali i srednji preduzetnici prikupljaju potpise za registraciju prve privatne privredne komore.

Ona bi trebalo da štiti ugled, imovinu i prava preduzetnika i da bude istinski servis privrede, najavljuje članica Upravnog odbora Asocijacije malih i srednjih preduzeća Srbije, novosadska preduzetnica Slavica Brkić.

"Već imamo u Novom Sadu 30 privrednika koji su saglasni s idejom malih i srednjih preduzeća Srbije", kaže Brkićeva i dodaje da je u Beogradu već registrovana prva takva komora, koja je sklopila ugovore o zastupanju sa advokatima. Kako je kazala, sličan postupak će uslediti i u Novom Sadu odmah nakon registracije.

"Ovakva komora nam je potrebna jer nam dosadašnje komore i esnafska udruženja nisu nikada pomogli", navodi Slavica Brkić za Dnevnik. Ona kaže da je ideja vodilja u ovom poduhvatu da privatna privredna komora pomogne preduzetnicima kod "čitanja zakona" i da advokati, koje umesto samih preduzetnika angažuje komora, na licu mesta brane poslovni interes vlasnika malih i srednjih preduzeća.

Privatna privredna komora će se finansirati iz članarine na godišnjem nivou. Kako objašnjava Brkićeva, privrednike u Novom Sadu opterećuju visoke cene komunalnih taksi, zakupa lokala, odvoza smeća i drugih komunalnih usluga.

  • -

    20.12.2013 16:06
    -
    a mi imamo novosadske preduzetnike?

    do nedavno se taj profil zanimanja zvao privredni kriminal
  • @Toša - Gospođa Brkićeva

    20.12.2013 13:06
    Polako Todore
    Kakvim mastima je "premayana" ili namazana doticna gospodja to zaista ne znam. Ne znam ni kakve sve rezultate moze da napravi ovakvo jedno udruzenje, ali bi vrlo rado negde procitao koje sve namete placaju ta mala i srednja preduzeca i cemu to vodi.
    Kad covek krene od takse za isticanje firme, pa tarifa za komunalne usluge, za struju ... Da dalje ne opterecujemo prostor, logika kazuje da se od neceg i nekog mora krenuti. Valjda ce i postojece komore shvatiti sta im je ciniti.
    Za sada mi sve to mirise na pokusaj da se neka nova odzacarina uvede za mala i srednja preduzeca, ali sacekajmo i posmatrajmo razumno. Nista unapred necemo ni osporavati niti uzdizati u nebesa. Neka vreme i rezultati pokazu sta se desava.
  • nebesky

    20.12.2013 12:50
    Svoja privredna komora
    Nismo bili u obavezi, niti smo plaćali kintu bilokakvoj Privrednoj komori!
    Sada, kada budemo imali našu, novosadsku Privrednu komoru, barem ćemo znati da ne plaćamo članarinu - našima!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti