Niko ne reaguje na nagomilano smeće u Vere Pavlović

Stanari ulice Vera Pavlović na Grbavici mesecima imaju problem sa kontejnerima koji su postavljeni na parking mestu oko kojih se gomila smeće.
Stanari ulice Vera Pavlović mesecima imaju problem sa kontejnerima koji su postavljeni na parking mestu oko kojih se gomila smeće.

U susednoj ulici Lasla Gala nema nijednog kontejnera, dok je u Vere Pavlović nagomilano čak nekoliko.

Kako za 021 kaže jedna od stanarki Dragana Pokimica, kontejneri su u tu ulicu privremeno prebačeni još pre dve godine, zbog renoviranja susedne ulice Lasla Gala. Nakon što je ulica sređena i asfaltirana, kontejneri nisu vraćeni, dok u ulici Lasla Gala ne postoji ni jedan. Kako kaže, svo smeće iz te ulice i susednih marketa ide u ove kontejnere.  

"Takođe, desetak metara dalje od ovih nepropisno postavljenih kontejnera, isto u ulici Vere Pavlović, postoji propisano mesto za kontejnere i tu već stoje dva. Niti manje ulice, niti više kontejnera, niti više smeća. Broj im stalno varira, ali bude ih od šest do osam," navodi ova Novosađanka.

Dragana Pokimica kaže da su stanari mnogo puta slali prijavu komunalnoj policiji, ali su je oni preusmeravali na gradsku "Čistoću". "Uz pečat Skupštine stanara pismeno sam se obratila Tehničkom sektoru Čistoće. Nakon nekoliko dana, oni su poslali dvojicu zaposlenih na moju adresu, a oni mi opet konkretno nisu rekli zašto se ne mogu pomeriti kontejneri, već samo da se ne mogu pomerati".

U tamošnjoj mesnoj zajednici kažu da je bilo još žalbi od strane stanara na nagomilano smeće, ali da oni ništa ne mogu da urade. Kažu da su pre dve godine podneli zahtev da se u Lasla Gala i Vere Pavlović ugrade podzemni kontejneri i tako reši problem. Međutim, tim povodom i dalje ništa nije preduzeto.

Odgovor zašto kontejneri ne mogu da se pomere i i vrate u Ulicu Lasla Gala iz Čistoće nismo dobili. (Suzana Stojićević - suzana@021.rs)

  • komsija

    20.12.2013 20:13
    @konte
    U ulici L. Gala stanuju mnogi donovi,tako da ne zele kontenjerose pred svojom zgradom.
    Drugovi iz Cistoce to dobro znaju,kanda da nemaju
    hrabrosti da obave svoj posao.
  • Vlada

    20.12.2013 18:17
    ...
    Doselili se u gradovi oni koji nisu biciklističku stazu videli pre toga i nemaju kulturu ni vaspitanje koje podrazumeva život u gradu. Takvo rasejavanje ljudi doneli su nam ratovi koje su mnogi priželjkivali a i danas ih je sve više.
    Na rukovodeća mesta javnih i komunalnih preduzeća sede isti takvi silom ili milom doseljeni koji ne razumeju šta znači grad.
  • pipi

    20.12.2013 16:43
    Zalosno je što u ovoj zemlji nešto može da se reši samo ako dospe u medije. To znači da institucije funcionišu vrlo slabo ili uopšte ne funcionišu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti