U Lisju šikaniraju članove dva sindikata

Radnici JKP "Lisje" tvrde da ih pojedini rukovodioci primoravaju da napuste sindikate u koje su učlanjeni i pristupe sindikatu "Solidarnost", kojim rukovode članovi "Treće Srbije".
Radnici JKP "Lisje" tvrde da ih pojedini rukovodioci primoravaju da napuste sindikate u koje su učlanjeni i pristupe sindikatu "Solidarnost", kojim rukovode članovi "Treće Srbije".

Prema tvrdnjama radnika, rukovodstvo to čini kako bi dobilo podršku sindikata za kolektivni ugovor koji je navodno štetan po zaposlene. U "Lisju" trenutno postoji Savez samostalnih sindikata koji je većinski, Nezavisni sindikat i Solidarnost, koji su nedavno, bez izborne skupštine i mimo statuta preuzeli članovi Treće Srbije, piše današnji Blic.

Za predsednika je izabran Jovica Tešanović, član Treće Srbije i šef službe za daće u "Lisju". Tog trenutka, kako tvrde radnici, počelo je šikaniranje članova koji pripadaju drugim sindikatima. Prete im smanjenjem plate, smenama i upućivanjem na fizičke poslove. Prema pisanju lista, za samo tri nedelje, prema podacima iz druga dva sindikata, 100 radnika je promenilo sindikalne kartice i pristupilo Solidarnosti.

"Govore ljudima da će ih prekvalifikovati u grobare, da će im dati ašov i motiku. Nekoliko kolega sve to nije moglo da izdrži, pa su otišli na bolovanje", priča jedan od zaposlenih.

Šef odborničke grupe SRS u Skupštini grada, Đurađ Jakšić, pozvao je gradske vlasti da reaguju. "Poslednjih dana pozivalo me je nekoliko očajnih radnika Lisja. Oni ne znaju kome da se obrate i kako da se zaštite. Nedopustivo je da se na ovaj način zastrašuju radnici", kaže Jakšić.

  • 23.12.2013 11:57
    radnik
    od dolaska Stojana Ivanisevica,POSTEN radnik konacno ima svoja prava. . .
  • Jakšić

    21.12.2013 13:28
    Koalicija lopova
    Očigledna je koalicija autonomaša i sada već hronočno patetičnih radikala u odbrani nerada i nereda. Ova autonomaško-kvazinacionalistička koalicija nije se bunila kada se ovo preduzeće upropaštavano. Čuvali ste jedmi drugima leđa. Sram vas bilo! Najzad da neko zavede red. Jadni ste i patetični, toliko da ne shvatate da što više galamite to očiglednije ukazujete na svoje lopovluke.
  • 21.12.2013 06:35
    @Taurus - jedna je škola
    Potpuno si upravu!

    Ima samo jedna stvar... ISTO je bilo dok su karte bile obrnute.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti