Ekonomska škola prekinula štrajk

Sindikalna organizacija Srednje škole "Svetozar Miletić" donela je danas odluku da prekine štrajk zaposlenih jer je Vlada Vojvodine finansijki pomogla školu.
Sindikalna organizacija Srednje škole "Svetozar Miletić" donela je danas odluku da prekine štrajk zaposlenih jer je Vlada Vojvodine finansijki pomogla školu.

Kako se navodi, odlukom valde da pomogne školi i plati dug prema izvođaču radova na renoviranju škole, zbog čije tužbe je bio blokiran račun škoole, stekli su se uslovi za normalizaciju rada škole i obustavu štrajka.

"Zahvaljujemo se pokrajinskoj vladi što je izdvojila sredstva i pokazala razumevanje za problem naše škole. Takođe izražavamo zahvalnost ministru obrazovanja Tomislavu Jovanoviću, što je svojim ličnim zalaganjem doprineo ubrzanom rešavanju ovog višemesečnog problema", piše u saopštenju.

Podsetimo,od 2. decembra deo zaposlenih u ovoj školi kao i i određen broj učenika protestovao je na Trgu slobode blokade računa škole. Oni su više puta ukazali na tešku situaciju u toj školi, sa oko 2.200 đaka,  u kojoj su časovi bili skraćeni na 30 minuta. Zaposleni u ovoj školi su ranije rekli da škola nema novca ni za sanitarije za čišćenje toaleta, kao i da učenici ugostiteljstva masovno donose hranu od kuće kako bi mogli da je pripremaju na praktičnoj nastavi.

U septembru 2010. građevinski inspektori naložili su da se škola obezbedi nakon incidenta kada se sa zgrade obrušio malter sa krovne konstrukcije i poveći deo fasade na trotoar. Tadašnja gradska uprava je istakla kako je iz budžeta izdvojen novac za rekonstrukciju fasade druge zgrade koju Ekonomska škola koristi, na Trgu Marije Trandafil. Zgrade su pre dve godine rekonstruisane po hitnom postupku, jer je dotrajala fasada otpadala i predstavljala je opasnost po bezbednost učenika, zaposlenih i prolaznika, međutim izvođaču radova nije isplaćeno 11 miliona dinara, zbog čega je račun škole blokiran.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti