Kako izgleda trežnjenje u policijskoj stanici?

Svakog dana dve do tri osobe iz Novog Sada završe u prostoriji za policijsko zadržavanje, a najveći broj njih tu se nađe na trežnjenju.
Svakog dana dve do tri osobe iz Novog Sada završe u prostoriji za policijsko zadržavanje u zgradi Policijske uprave na Bulevaru kralja Petra I, a najveći broj njih tu se nađe na trežnjenju.

Kako za "Dnevnik" kaže zamenik komandira Policijske ispostave Nikola Krajinović, pritvorenici različito reaguju kada ih zaključaju u sobu za trežnjenje.

"Neki šetaju po ćeliji neko vreme, drugi rade sklekove, a ima onih koji čim stignu, legnu da spavaju. Pijani umeju da viču, i svaki čas pozivaju policajca zvonom", kaže on.

Prema Krajinovićevim rečima, pritvorenici najviše šest sati od zadržavanja obavezno dobijaju hranu, koju mogu da biraju. "U frižideru ima i skupocenih suhomesnatih proizvoda, poput suvog vrata i kobasica, uz šta ide i pola vekne hleba po obroku. Mnogi bi se iznenadili, ali uslovi su u skladu sa evropskim standardima", navodi on.

Na području Južnobačkog okruga od početka godine kroz ovu sobu prošlo je 2.270 osoba, među kojima su u znatno manjem procentu žene.

  • Jedan gradjanin

    11.04.2014 21:30
    koji crni suvi vrat, jedva smo dobili parce kobasice nas 6 u jednoj celiji!
  • 24.12.2013 09:39
    ...
    more kakav suvi vrat, odredio bih ja vama zadrzavanje do 48 sati pa kod sudije onda, sednes bre sa 3 promila da vozis, pa ti si potencijalni ubica
    Za neobavestene, ne hvataju se pesaci, vec samo pijani vozaci.
  • 23.12.2013 20:59
    i da se zna
    Jos dvostruko toliko ih se trezni u Klinickom centru svake noci. Taj spektakl, tj bolnicki dan sa svim sto to prati kosta oko sto eura (bez preterivanja u ceni usluga, stvarno je toliko potrebno da bi sistem radio), i to su sto eura koji su mogli biti potroseni na nekog stvarno bolesnog. Nekad im se naplacivalo, ali se od toga odustalo jer ne znaju kako da im naplate (!). Ja poznajem jednog koji je tu uslugu koristio 36 puta samo u bolnici, ne znam koliko puta u policiji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti