Akcijom do više parking mesta za osobe sa invaliditetom

Udruženje za bezbednost dece u saobraćaju i Zaštitnik građana Grada Novog Sada pokrenuli su akciju "Imam pravo na…" s ciljem da se unapredi pristupačnost saobraćaja i parking mesta namenjenih osobama sa invaliditetom u Novom Sadu.
Udruženje za bezbednost dece u saobraćaju i Zaštitnik građana Grada Novog Sada pokrenuli su akciju "Imam pravo na…" s ciljem da se unapredi pristupačnost saobraćaja i parking mesta namenjenih osobama sa invaliditetom u Novom Sadu.

Ovom prilikom se pozivaju sugrađani da uzmu učešće u uređenju ove oblasti, tačnije ukoliko imaju potrebu za parking mestom ili imaju parking mesto, ali nije obezbeđen adekvatan pristup ka parking mestu, da se jave putem sms-a: 060 70 66 102, telefona: 021 300 5249 ili imejla: pristupacnost.ns@gmail.com

Akcija će trajati do marta 2014. godine, nakon čega će uslediti realizacija drugog dela projekta - monitoring parking mesta za osobe sa invaliditetom. Na taj način se organizatori nadaju da će se ublažiti zloupotreba i umanjiti zadržavanje drugih vozila na parking mestima rezervisanim osobama sa invaliditetom, ali i obezbediti pristup postojećim parking mestima.

U Novom Sadu postoji 292 parking mesto rezervisano za osobe sa invaliditetom. Ova parking mesta nalaze se u centru, ali i u svim stambenim zonama grada. Jedan od najvećih problema sa kojim su suočeni korisnici parking mesta namenjenih osobama sa invaliditetom je zloupotreba njihovog korišćenja od strane vozila koja ne poseduju markicu za povlašćeno parkiranje, navodi se u zajedničkom saopštenju Udruženja i Zaštitnika građana.

Prema podacima "Parking servisa" u 2012. godini od ukupno 941 vozila koja su uklonjena sa rezervisanih parking mesta, 705 je uklonjeno sa parkinga namenjenog osobama sa invaliditetom.

  • sosronije

    24.12.2013 12:32
    Ovako,za one koji nisu najbolje upuceni u samu problematiku parking mesta za osobe sa invaliditetom-MESTA NEMA DOVOLJNO.Zato grad Novi Sad dopusta korisnicima sa invaliditetom da parkiraju na sva ostala mesta u gradu koja nisu oznacena za parkiranje istih
  • Nađa

    24.12.2013 12:29
    parking mesta je malo
    Parkinga u gradu je ukupno malo kako za invalide tako i za ostale korisnike. Meni lično smeta velika zloupotreba markica koje imaju invalidi što i oni sami konstatuju. Masovna pojava je što vozila sa markicom na obeležena mesta parkiraju vozači koji uopšte nisu invalidi niti su u pratnji invalida. Imala sam priliku da posmatram jedan parking prostor gde na parkingu od 30 mesta postoje tri i to proširena mesta za invalide u blizini jedne teretane gde se uredno parkiraju korisnici sa sve markicom a iskaču iz kola ko zečevi, to je bruka i sramota. Osoblje jedne kancelarije za invalide i ako nisu invalidi uredno se parkira na obeležena mesta za invalide sa markicom gradske uprave i pauk kad dođe nikad ne uklanja.
  • 24.12.2013 11:32
    ns ja
    Da nisam video ovoliko otrovnih komentara, ne bih verovao da ste takvi fašisti. Svima vama kojima smetaju takva mesta i kojih ima dovoljno (EU standard kaže 5%, a kod nas u NS mnogo manje), od srca želim da budete u takvom stanju samo mesec dana, čisto da na svojoj koži osetite koliko ta parking mesta znače ljudima koji ne mogu da se normalno kreću!!! Nemoj da mi neko prišije zlobu, nisam poželeo da zdravi postanu invalidi, ali mesec dana nije strašno za bahate siledžije koje nemaju razumevanja za svet koji ih okružuje..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti