Podiže se spomenik stradalima u Kontrastu

Članovi Saveta za kulturu usvojili su Predlog odluke o podizanju spomenika stradalima u diskoteci "Kontrast" 1. aprila prošle godine.
Članovi Saveta za kulturu usvojili su Predlog odluke o podizanju spomenika stradalima u diskoteci "Kontrast" 1. aprila prošle godine.

Spomenik će biti podignut u neposrednoj blizini mesta tragedije. Idejno rešenje za spomenik utvrdiće se na osnovu konkursa koji će raspisati Odbor koji  obrazuje Skupština grada.

Na spomeniku će biti ispisan tekst: "Na ovom mestu , 1. aprila 2012. godine, u požaru u diskoteci "Kontrast" tragično su stradali Tamara Miladinović, Marina Aničić, Milena Dalmacija, Renato Vuković, Marko Pavlović, Zoran Ignjatović".

U međuvremenu, u Osnovnom sudu ni juče nije nastavljeno suđenje četvorici optuženih zbog lošeg zdravstvenog stanja jednog od optuženih, električara Miroslave Papuge. Planirano je da suđenje traje do petka, 27. decembra.

  • istina

    16.01.2014 12:13
    istina
    zbog nemara države deca su stradala, sram vas bilo za komentare , deci treba podići spomenik, mladost našeg grada otišla je u nepovrat, neka se obeleži.
  • Petra

    25.12.2013 22:25
    Ovo je bila stvarno velika tragedija i tako nešto ne treba da se zaboravi, a posebno je nemeriva bol roditelja za izgubljenom decom. Međutim, treba se malo spustiti na zemlju i ne preterivati. Koliko taj spomenik košta i u kakvoj zemlji mi živimo?
    Zar nije pametnije i humanije taj novac iskoristiti za nešto što će pomoći nekima da nastave da žive, npr. da se kupi neki medicinski aparat, za dijalizu, radioterapiju isl.
  • Vlada

    25.12.2013 08:09
    Za decu koja izađu u normalan, prosečan kafić pa nastradaju, postavlja se spomen-ploča; međutim, kada se nešto desi deci koja izlaze na mesta gde se skuplja gradski talog, gde se razmirice rešavaju pištoljima i bombama, gde nijedan pristojan magistar nauka, uspešan sportista ili pristojno vaspitano dete ne bi trebalo nogom da zakorači - e toj deci se podiže spomenik. To je, deci moja, zato što njihovi roditelji imaju novaca.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti