Drastično smanjenje plata u GSP-u zbog novozaposlenih

Zaposleni u Gradskom saobraćajnom dobili su drastično umanjene novembarske plate, u proseku za 7 do 10 hiljada dinara, saznaje 021.
Zaposleni u Gradskom saobraćajnom dobili su drastično umanjene novembarske plate, u proseku za 7 do 10 hiljada dinara, saznaje 021.

Iako su plate u tom preduzeću i ranije varirale, uglavnom su to bile neznatne oscilacije.

Grupa radnika koja se požalila našoj redakciji tvrdi da su velikom umanjenju doprinela zapošljavanja, pre svega stranačkih kadrova i da ovo preduzeće sa 53 novozaposlena sada ima 1.304 radnika na platnom spisku. Pošto masa zarada ne može da se menja, zbog povećanog broja radnika cena rada pala je sa 22.000 na oko 19.000 dinara.

Oni još dodaju da radnička prava više nema ko da štiti jer su i predstavnici sindikata pronašli svoj interes u dogovoru s upravom.

Predsednik Samostalnog sindikata u GSP Miroslav Mihajlović u izjavi za 021 brani postupak uprave i tvrdi da smanjenje plata nije nezakonito te da je sve urađeno u skladu sa planom poslovanja. - Smanjenje plata nije protivzakonito i to nema nikakve veze sa novozaposlenima, već isplate zavise od priliva sredstava - kategoričan je Mihajlović. Na pitanje o prekomernom zapošljavanju, Mihajlović kaže da o tome ništa ne zna.

Odgovor direktora Milana Balaća nismo uspeli da dobijemo ni nakon nedelju dana, iako je iz pr službe obećano da će se javiti. Nezvanično saznajemo da uprava za drastično umanjenje plata alibi ima u formiranju dve nove delatnosti, otvaranju auto škole koja još ne radi, te turističke agencije.

  • 29.12.2013 11:00
    ovo nema smisla
    Profesori imaju platu 40000 a sofercina 48000.Jeste vi normalni bre ?
  • 28.12.2013 11:44
    Sinocna informacija da je prosek plata u gsp-u 81000 je cista laz, prosecna plata vozaca je oko 48500 a ostali prosek "popravljaju"
    strucnjaci....
  • anonimus

    28.12.2013 00:08
    zarad istine
    A zasto ne bi rekli sta se stvarno desava u tom gspu. koliko ih je zaposleno preko stranacke pripadnosti, pocevsi od odbornika dss,koji zaposljenje ne traže samo za sebe već je bilo na delu zaposljavanje za uzu i siru porodicu, pa cak i bivsu porodicu tj bivsu suprugu koja odskora postavljena mesto sefa. A njene reference svakako na taj cin bacaju tracak sumnje.razmislim svi dobro

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti