Vlada Vojvodine pomogla Srednjoj ekonomskoj školi

Račun Srednje ekonomske škole "Svetozar Miletić"  biće odblokiran jer je Vlada Vojvodine deo novca prebacila na račun škole.
Račun Srednje ekonomske škole "Svetozar Miletić"  biće odblokiran nakon 11 meseci, jer je Vlada Vojvodine deo sredstava prebacila na račun škole.

Kako za 021 kaže predsednica sindikata škole Aleksandra Ranin, trebalo bi da taj proces bude završen do sutra.

"U toku je proces uplaćivanja. Pokrajina je deo sredstava prebacila i sada čekamo da izvođač radova skine blokadu. Znamo da ne ide to tako brzo, ali bitno je da je nešto preduzeto", kaže Ranin.

Ona nema informaciju koliko je do sada novca uplaćeno, a kaže da je šteta što im gradska vlast uprkos obećanjima nije pomogla. "Grad sa ovim na žalost nema ništa, iako je to bila njihova obaveza, već nam je pomogla pokrajinska Vlada", ističe Ranin za 021.

Podsetimo, zaposleni u srednjoj Ekonomskoj školi "Svetozar Miletić" nekoliko puta su protestovali jer im Grad nije ispunio obećanje da će im odblokirati račun do sredine novembra. Uz to, časovi su već mesec dana skraćeni na pola sata, jer nemaju uslova za rad.

Zaposleni u ovoj školi ranije su rekli da škola nema novca ni za sanitarije za čišćenje toaleta, kao i da učenici ugostiteljstva donose hranu od kuće kako bi mogli da je pripremaju na praktičnoj nastavi.

Zgrade škole su pre dve godine rekonstruisane po hitnom postupku, jer je dotrajala fasada otpadala i navodno je predstavljala opasnost po bezbednost učenika, zaposlenih i prolaznika. Međutim izvođaču radova nije isplaćeno 11 miliona dinara, zbog čega je račun škole blokiran. (Suzana Stojićević - suzana@021.rs)

  • Janko

    25.12.2013 07:56
    Meni je najinteresantnije što se dopušta direktoru tolika samovolja..prvo je napravio katastrofalnu grešku, namerno ili iz ne znanja je uradio nabavku bez raspisivanja javne nabavke i kada je njegova glupost i nesposobnost isplivala na površinu onda ajmooo na ulicu sa sve pojedinim učenicima i sindikatom i to još što je gore, protestvovali su ispred gradske kuće umesto ispred banovine..taj veliki direktor svakako mora da odgovara za svoje ne znanje, a najbolje bi bilo da napusti funkciju, neka pokaže koliko je molaran.
  • Slaviša

    25.12.2013 07:52
    Nije Vlada Vojvodine nego Izvršno veće ili Skupština vojvodine..
    Nije pomoć nego obaveza..OBAVEZA je pokrajinske administracije da oni reše problem srednje ekonomske škole, i ne samo ekonomske nego svih osnovnih i srednjih škola u Novom Sadu i Vojvoidini jer su oni osnivači preko Republike...
    Žalosno je to što su sedeli i čekali 11 mweseci da počnu da rešavaju problem srednje ekonomske škole.
  • eeeeeeee

    25.12.2013 07:11
    super
    samo neka je to reseno jer bitno da deca ne trpe...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti