Novosadski sajber pioniri u borbi protiv on-line nasilja

Četvoro mladih Novosađana koji rade u okviru omladinske organizacije "BalkanIdea" kreirao je edukativni spot na temu elektronskog nasilja pod sloganom "Budimo jači od nasilja".
Četvoro mladih Novosađana koji rade u okviru omladinske organizacije "BalkanIdea" kreirao je edukativni spot na temu elektronskog nasilja pod sloganom "Budimo jači od nasilja".

Video spot je prevashodno namenjen mladima kao najvećim korisnicima društvenih mreža, koji često nisu ni svesni da su bili žrtve sajber nasilja, kao ni da su bili ti koji vrše nasilje.

Alaksa Savić, Tamara Poparić i sestre Ana i Sonja Hunjak rade u okviru projekta "Sajber pioniri", a na posebnoj stranici na fejsbuku objavlju korisne savete i pružaju podršku u borbi protiv elektronskog nasilja. Cilj samog projekta je informisanje i podizanje svesti, na prvom mestu mladih, o opasnostima koje se javljaju na Internetu, o elektronskom nasilju, o prevenciji i razvijanju sigurnosnog i bezbednog okruženja u on-lajn svetu.

Omladinska organizacija "BalkanIdea" se inače već nekoliko godina, kroz projekte namenjene mladima, bavi problemom sajber nasilja.

  • Aleksandar

    24.12.2013 14:35
    Svaka čast, samo nastavite tako!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti