Elektrovojvodina u plusu 750 miliona

Elektrovojvodina završava 2013. godinu sa plusom od 750 miliona dinara, a gubici zbog neovlašćenog korišćenja električne energije smanjeni su tokom ove godine za 175 miliona dinara.
Elektrovojvodina završava 2013. godinu sa plusom od 750 miliona dinara, a gubici zbog neovlašćenog korišćenja električne energije smanjeni su tokom ove godine za 175 miliona dinara.

Direktor Elektrovojvodine Srđan Kružević kazao je da je pomenutim smanjenjem gubitaka po osnovu krađe struje ostvarena ušteda od oko 1,5 miliona evra, odnosno da je ušteda u 2013. povećana za jedan procenat. "Na investicije je u ovoj godini potrošeno 1,6 milijardi dinara, a na održavanje 1,4 milijarde što znači da je plan realizacije utroška sredstava bio stopostotan. Naplata u prvih šest meseci, do kada smo je mi vršili, takođe je bila na nivou 100 procenata", rekao je on.

Ono što predstavlja problem u poslovanju Elektrovojvodine su, kako je naveo, dugovanja koja ukupno iznose oko 11 milijardi dinara od čega 5,5 milijardi duguje privreda, a isto toliko građani. Direktor Elektrovojvodine odgovorno tvrdi da u tom preduzeću nije bilo nikakvog masovnog zapošljavanja, ilistrujući to podatkom da, prema poslovnom planu, preduzeće na kraju 2013. treba da ima 2.551 zaposlenog, a prema evidenciji ima 2.531, odnosno 20 manje od predviđenog broja.

"Do kraja godine očekujemo da u penziju odu još četiri radnika, pa ćemo na kraju 2013. imati još 24 zaposlenih manje, što ukazuje da priče o masovnom zapošljavanju nemaju veze sa istinom", rekao je Kružević. Predstavljajući planove za 2014. godinu, on je naveo da je Elektrovojvodina u obavezi da izgradi nekoliko elektroenergetskih objekata, kao i da obezbedi stabilno napajanje električnom energijom Južnog toka.

  • Jana

    25.12.2013 09:23
    @ Liman3
    Hvala na informaciji
    i nama je ,kao i našim prijateljima došao veći račun za 1000 din (to im je mera)čak smo ušli jako puno u plavu zonu-a živimo u zgradi sa centralnim grejanjem ,ali na žalost nismo reagovali na vreme ,pa ćemo ubuduće bolje pratiti.
  • kosta

    25.12.2013 08:55
    u plusu
    Jaki na delu!
  • Lalov

    25.12.2013 08:24
    A šta ćemo
    sa organizovanom krađom struje u Vojvodini?
    I to pod budnim okom i aminom vrha žirafa-partije!
    U koju računicu ta potrošnja treba da uđe i ko to sve konačno plaća?
    Pritom da naglasim da su pomenuti kradljivci struje privredni subjekti.
    U pravno uređenoj državi samo ova poluinformacija bila bi dovoljna državnim tužilaštvima da efikasno odregauju i animiraju čitav prvosudni sistem.
    A ovde?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti