Velimir Ilić izbegava plaćanje kazne

Osnovni sud u Čačku ukinuo je rešenje o izvršenju naplate sudske novčane presude protiv Velimira Ilića zbog napada na novinara Vladimira Ješića, jer je advokat oštećenog napisao podnesak latiničnim pismom.
Osnovni sud u Čačku ukinuo je rešenje o izvršenju naplate sudske novčane presude protiv Velimira Ilića zbog napada na novinara Vladimira Ješića, jer je zastupnica oštećenog napisala podnesak latiničnim pismom.


Osnovni sud u Čačku je predmet vratio prvostepenom sudu na ponovni postupak, uz obrazloženje da nije u skladu sa sa Zakonom o parničnom postupku i Ustavom Srbije, u kojima su srpski jezik i ćirilica precizirani kao službeni jezik i pismo, piše u presudi u koju je agencija Beta imala uvid. Predsednica veća koje je donelo tu odluku bila je sudija Gordana Šuluburić i sudije Tatjana Kandić i Svetlana Mitrović. Pravna zastupnica novinara Vladimira Ješića, Dragica Horovic izjavila je u oktobru da ministar građevinarstva u Vladi Srbije Velimir Ilić ne isplaćuje odštetu njenom klijentu, iako postoji pravosnažna sudska presuda kojom je Iliću naloženo da Ješiću isplati 1,3 miliona dinara. Sud je doneo pravosnažnu presudu po kojoj Ilić Ješiću mora isplatiti novac, jer ga je na snimanju intervjua za novosadsku Televiziju Apolo 2003. godine u prostorijama Nove Srbije u Beogradu šutnuo nogom, izvređao, ispsovao i pokušao fizički na njega da nasrne.

Dragica Horovic je tada kazala da postoje "neobjašnjive" teškoće u naplati sredstava, s obzirom na činjenicu da je sud u Čačku još 19. juna odobrio rešenje o prinudnom izvršenju i uputio ga na adresu Ilićevog ministarstva i Vlade Srbije. Prema tom rešenju, nadležna isplatna blagajna dužna je da Iliću skida dve trećine od zarade u ministarstvu, ali se od juna nije postupilo po rešenju suda, kazala je Dragica Horovic.

Nekadašnji novinar Vladimir Ješić rekao je agenciji Beta da je ovaj slučaj još jedan pokazatelj koliko su ministri u vladi "bahati" jer ne priznaju ni odluke suda. "Ako je sud utvrdio da me je Ilić šutnuo a on tvrdi suprotno, jasno nam je koliko je besmisleno očekivati da će bilo ko od njih poštovati zakone pa možemo očekivati da će ponoviti iste stvari, a naročito napade na novinare", kazao je Ješić.

Dodao je da će novac od presude uplatiti u humanitarne svrhe za pomoć Domu za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku. Podsetio je i da je protiv Ilića podneo i krivičnu prijavu zbog istog slučaja, ali se Ilić tada pozvao na poslanički imunitet i tako "izbegao" suđenje.

Ješić je podsetio i da je nasilnik koji je Ilića napao 2010. godine na ulici u Beogradu vrlo brzo potom uhapšen a kasnije i osuđen na dve godine zatvora.

  • Marica

    25.12.2013 19:04
    Sramota
    Vladimiru Ješiću (bratu Goran Ješića iz DS-a) za šutanje fascikle i (zbog uticajnog brata od Suda "izmišljno") očešanu potkolenicu dosudili su 11 hiljada evra odštete, a ljudima koje premlate dosuđuje baš ovaj isti Sud po mizernih hiljadu evra.
    Baš fino.
    To mu je od strane DS-a i LSV-a reformisano pravosuđe.
  • 25.12.2013 18:38
    Ajd' sad: koristimo oba pisma svi ovde ! Ne kazem da imam nesto protiv latinice,upravo I pisem tim pismom. Cirilicu volim,i ne zelim da je izgubim.A,ovaj tekst sto procitah je smesan I duhovit. Imunitet doticnog ministra je ogroman,a jos jedan dokaz je da mogu da nam rade sta god hoce.Nema zastite nikoga,u ovom slucaju novinara,ni najobicnijeg coveka,gradjanina ove zemlje. Da li ce bilo koji politicar ikada misliti o svome narodu? Greota...
  • ns

    25.12.2013 18:20
    do-re-mi-fa-sol-la-si-do,do-si-la-sol-fa-go-ve-do.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti