Mogući izbori u Novom Sadu zbog brljotina unutar koalicije

Novosadski odbor SNS saopštio je da neće po svaku cenu da bude vlast u gradu i da neće dozvoliti "neodgovorno ponašanje pojedinih partnera". "Koalicija na vlasti u gradu nesposobna je i nesložna i to su konačno priznali", navode u DS-u.
Novosadski odbor Srpske napredne stranke (SNS) saopštio je danas da neće po svaku cenu da bude vlast u gradu i da neće dozvoliti "neodgovorno ponašanje pojedinih partnera" u glavnom gradu Vojvodine.

"Ukoliko SNS ne bude u mogućnosti da sprovodi odgovornu politiku, tačnije ukoliko ne bude imala dovoljan broj partnera koji će je pratiti na tom putu, SNS više neće biti deo ovakve većine u Skupštini grada. Da li će se formirati nova skupštinska većina ili će se ići na prevremene izbore, ostaje da se vidi", navodi se u saopštenju za javnost.

Ta stranka je saopštila da se zalaže za praćenje državne politike, što podrazumeva promenu sistema vrednosti i odnosa prema radu svih koji se bave politikom i koji su uključeni u izvršnu vlast.

SNS je preuzeo vlast u Novom Sadu u septembru prošle godine, a pre toga, nakon lokalnih izbora u maju 2012, vladajuću koaliciju predvodila je Demokratska stranka. Naprednjaci su u Novom Sadu u koaliciji sa Socijalističkom partijom Srbije i njenim partnerima, zatim sa Demokratskom strankom Srbije (DSS), Srpskim pokretom obnove, Romskom demokratskom strankom i Trećom Srbijom.

DS: Potvrda svega o čemu smo govorili

Novosadski odbor Demokratske stranke ocenio je da je najava mogućih vanrednih izbora u gradu "potvrda svega o čemu su funkcioneri Demokratske stranke u Novom Sadu govorili mesecima u nazad". "Koalicija na vlasti u gradu nesposobna je i nesložna, a danas su konačno to priznali i građanima", ističe se u saopštenju DS-a.

Novosadski DS napominje da je ta stranka na izbore pozivala i pre šest meseci, ali da su "oni koji su došli na vlast uprkos željama Novosađana, po svaku cenu želeli da se domognu fotelja i upravljaju novcem građana".

SPO: SNS i SPO imaju potpuno kompatibilne politike

Gradski odbor Srpskog pokreta obnove podržava stav Srpske napredne stranke, saopšteno je iz te stranke. "SNS i SPO imaju potpuno kompatibilne politike na republičkom, pokrajinskom i gradskom nivou i odličnu saradnju. Evropski put i borba protiv kriminala i korupcije, vrednosti su za koje se bore obe stranke od osnivanja i ta borba konačno daje rezultate", navodi se se u saopštenju.

SPO poručuje i da će podržati i "pridružiti se odluci SNS u vezi sa prevremenim izborima u Novom Sadu, kakva god da bude".

LSV: Mogu izbori, ali prvo obračun

Liga socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad je saopštila da je, "kao i uvek, za izbore spremna". "Ipak, napominjemo da takvi izbori neće imati puni smisao ukoliko se pre toga ne dođe do konačnog obračuna sa kriminalnim grupama i nakupcima glasova. Jer, ako su kupovali glasove 2012. godine, sada će to činiti daleko više", ističe se u saopštenju LSV.

Komentari 172

  • ProVokator

    30.12.2013 11:36
    Kupovina vremena
    Pre godinu dana Milanka Brkić je većinu budžeta za kulturu podelila rodbini i partijskim poslušnicima. Definicija korupcije i nepotizma pošto je novac podeljen organizacijama za koje niko u NS nije čuo što je normalno jer su osnovane u mesecima pre podele para.
    Kad je opozicija pokušala da je smeni vi iz sns ste je podržali u ovoj krađi naših para i ostavili je u fotelji.
    Sad kao treba da poverujemo da vi u svemu ovome ne učestvujete i da nemate svoj interes. Pa ko je najveća stranka u gradskoj vlasti vi ili 3s? Treba da poverujemo da spo, 3d, 3s i ostali mogu da vas nadglasaju u skupštini?
    Mislim da sns opet pokušava da zamaže oči novosađanima i da samo kupuju vreme dok u tajnosti rade za svoje lične interese, jer je i njima jasno da im vreme brzo ističe i da se ovo neće još dugo trpeti. Ovo je pokušaj da se lopta prebaci na nekog drugog dok vi radite protiv interesa građana Novog Sada.
  • Autohtnon

    30.12.2013 08:45
    Izbori?Dokle bre vise..Isprazniti KPD u S.Mitrovici(posten svet vratiti kucama)i napuniti ga foteljasima/lopinama!!Jogurt je preskup za jos jednu revoluciju,mora se naci alternativnija zamena
  • DekiNS

    28.12.2013 07:07
    Srbin - dole trece smece
    Питање за овог "Србина" - мене интересује колико је запослено у том предузећу у дану рушења DS-a и LSV-a са власти, јер сам чуо бројку од неколико стотина запослених заговорника проусташке политике у свим државним предузећима и установама?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti