Sindikat optužuje Hitnu pomoć za partijsko zapošljavanje

Predsednik Novog sindikata zdravstva pri Zavodu za hitnu pomoć, Milan Delić, optužio je direktora te ustanove Bogdana Živanovića za partijsko zapošljavanje.
Predsednik Novog sindikata zdravstva pri Zavodu za hitnu medicinsku pomoć u Novom Sadu, Milan Delić, optužio je direktora te zdravstvene ustanove Bogdana Živanovića za partijsko zapošljavanje i nepoštovanje kolektivnog ugovora.

"U novosadskom Zavodu za hitnu medicinsku pomoć se mimo saglasnosti nadležnih državnih organa i institucija zapošljavaju kadrovi, ali ne prema zakonskim kriterijumima, već po partijskoj liniji", rekao je Delić na konferenciji za novinare.

"U tom zavodu nedavno su zaposlena dva lekara koji su kadrovi političke organizacije Treća Srbija i to na intervenciju jednog od visokih funkcionera Srpske napredne stranke", tvrdi Delić, ne želeći da navede ime tog funkcionera.

On smatra da je Zavod tako oštećen, jer za takvo zapošljavanje nisu obezbeđene plate od Fonda za zdravstveno osiguranje, već od sredstava koje ostvari konkretna zdravstvena ustanova.

Direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Bogdan Živanović odbacio je optužbe Delića da krši zakon "partijskim zapošljavanjem" u toj zdravstvenoj ustanovi. "U Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Novi Sad nije zaposlen ni jedan radnik po partijskom opredeljenju", tvrdi Živanović.

On dodaje da su zapošljavanja u toj zdravstvenoj ustanovi obavljana uz "striktno poštovanje Kadrovskog plana Ministarstva zdravlja Srbije".

  • STJEPAN ARNOLD Poreč HRVATSKA

    01.03.2014 00:23
    dr siniša saravolac
    od svih komentara mogao bih se složiti jedino s ovim od 26.12.2013 kojeg je poslao g. Jovan:

    jedini covek koga stvarno zanima hitna je dr saravolac!
    bio je direktor manje od dve godine i uradio vise od svih zajedno u zadnjih desetak godina.
    to naravno nikom ne odgovara. uvedene su uniforme, narucena nova vozila, pocet projekat za novi call centar. nabavljena je oprema po potrebama radnika i dobrog kvaliteta bez nepotrebnih provizija.
    i da znate svi ti koji ce sada da ga pljuju su u grupi kojoj nije odgovarao jer ih je naterao da rade svoj posao pa nisu mogli da hvataju krivinu i spavaju na poslu a posle da "tezgare".
  • Zadovoljan

    02.01.2014 19:43
    Nema problema
    Već godinama koristim usluge Hitne pomoći i nikada nisam imao problema. Nailazio sam samo na ljubaznost, profesionalnost i lepe reči. Sve pohvale Hitnoj pomoći.
  • zaposleni

    31.12.2013 12:39
    gomila laži
    Čitajući ove komentare stičem utisak da ja ne radim u ovoj firmi,a zaposlen sam u Hitnoj NS već 15 godina.Kao da neki imaju amneziju za proteklih godinu dana.Zar sređeni punktovi,ambulante,redovna isplata plate i prekovremenih sati,nova oprema i vozila,5 hiljada din.za sve zaposlene za dan firme nisu dovoljni nekima ?????Neki ma je više odgovarao bivši direktor i njegov "veliki zamenik dr Vukas",kada su se dešavala istinita stranačka zapošljavanja,kada su se pare slivale u džepove pojedinaca kroz razne malverzacije,a oprema i prostorije za edukaciju koristile za obuku ERCa,na štetu zaposlenih u Hitnoj..Još nešto...Zavod za hitnu med.pomoć nije urgentni centar!!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti