Ko je u sitne sate slupao automobil "Lisja"?

Službeni automobil JKP "Lisje" slupan je 25. novembra u kasnim noćnim satima, međutim, rukovodstvo ovog preduzeća demantuje da je do zloupotrebe vozila koja je dovela do udesa - uopšte došlo.
Službeni automobil JKP "Lisje" slupan je 25. novembra u kasnim noćnim satima, međutim, rukovodstvo ovog preduzeća demantuje da je do zloupotrebe vozila koja je dovela do udesa - uopšte došlo.

Naime, direktor "Lisja" Stojan Ivanišević (Treća Srbija) tvrdi da nijedan službeni automobil ove firme nije učestvovao u udesu, iako je Radiju 021 u policiji potvrđeno da je vozilo "Lisja" učestvovalo u saobraćajnom udesu.

R021: Da li je tačno da je službeni automobil vašeg preduzeća oštećen u udesu?

Ivanišević: Koji?

R021: "Škoda superb".

Ivanišević: Nije.

R021: Pa zašto ste onda pitali "koji?"?

Ivanišević: Zato što ih imamo šezdeset, ne znam na koji mislite?

R021: Da li je uopšte bilo takvog incidenta?

Ivanišević: Ne. Informacija vam nije tačna.

Međutim, policijski zapisnik jasno kaže da je automobil registarskih oznaka koje pripadaju JKP "Lisje" 25. novembra izazvao udes na putu između Novog Sada i Šangaja. Kako za 021 kažu u novosadskoj policiji, poziv za izlazak na mesto udesa su primili u 23:30h, poprilično nakon isteka radnog vremena pomenutog preduzeća.

"Putničko motorno vozilo, registarskih oznaka koje ste naveli u zahtevu, je učestvovalo u saobraćajnoj nezgodi, koja se dogodila 25.11.2013. godine, na putu između Novog Sada i Šangaja. U ovoj saobraćajnoj nezgodi nije bilo poginulih i povređenih lica a pričinjena je materijalna šteta. Policija je izvršila uviđaj i protiv vozača navedenog vozila će biti podneta krivična prijava za krivično delo ugrožavanje javnog saobraćaja", navode u policiji.

Zbog zaštite podataka o ličnosti nije bilo moguće saznati ko je upravljao službenim automobilom nakon radnog vremena, niti da li je prilikom udesa vozač bio u alkoholisanom stanju.

Ne zna se gde je automobil

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao Radio 021, slupana "škoda" još uvek nije popravljena. Budući da je dosadašnja praksa da se oštećeni automobili javnih preduzeća prenose u garažu JGSP "Novi Sad", gde čekaju na popravku, pokušali smo tamo da ga pronađemo. Međutim, u Gradskom saobraćajnom preduzeću rečeno nam je da oni više ne primaju oštećena vozila na garažiranje, i uputili nas na "Parking servis".

Međutim, i u "Parking servisu" tvrde da se slupani automobil ne nalazi kod njih. U jednoj novosadskoj firmi, koje vrši usluge servisa "škodinih" automobila takođe nisu mogli da potvrde da li je automobil "Lisja" na njihovom parkingu, budući da se vozila javnih preduzeća vode na lizing kuće, usled čega nije moguća detaljnija provera.

Podsetimo, pre samo nekoliko dana radnik novosadske filijale Uprave za trezor uslikan je kako van radnog vremena prevozi kupus iz Futoga, nakon čega je protiv njega pokrenut disciplinski postupak i suspendovan je sa posla.

Ovo nije ni prvi put da vozilo "Lisja" učestvuje u saobraćajnoj nezgodi van radnog vremena. Pretprošlog leta bivši direktor ovog preduzeća Srboljub Bubnjević (DS) izazvao je udes vozeći službeni automobil, nakon čega je utvrđeno da je prilikom sudara u krvi imao 1,5 promila alkohola. (Miodrag Sovilj - miodrag@021.rs)

  • 20.02.2014 23:12
    Dacia
    Ipak mislim da taj sefic nije zasluzio da ga pljujete ovde...
  • radnik JKP''LISJE''

    17.02.2014 16:14
    superb
    superb je slupano vozilo ! a pre desetak dana i DACIJA logan NS-109FS na izlazu iz groblja ,ne-postujuci znak STOP . naisao ni mahje ni vise KAMION !a novi sefic za upravljacem !
  • izbiračica

    05.01.2014 17:21
    Ma dokle bre više ovakvih vesti iz N.Sada? Razlog više da se sve te satelit strančice sklone . Narušili su brate ugled svih gradjana a bome i prljaju obraz SNS. Što pre izbori da se to počisti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti