Zoohigijena preuzima zaposlene iz Čistoće

Novoformirano javno-komunalno preduzeće "Zoohigijena i Veterina Novi Sad" preuzeće zaposlene iz JKP "Čistoća".
Novoformirano javno-komunalno preduzeće "Zoohigijena i Veterina Novi Sad" preuzeće zaposlene iz JKP "Čistoća", koji su do sada obavljali slične poslove, kao i opremu, inventar i druga sredstva za rad.

Na sednici Skupštine grada, biće utvrđene i osnovne delatnosti tog preduzeća, kao što su briga o zdravlju životinja na farmama, briga o zdravlju kućnih ljubimaca, hvatanje, zbrinjavanje, veterinarska nega i smeštaj napuštenih i izgubljenih životinja u prihvatilište za životinje i drugi poslovi u okviru veterinarske delatnosti.

Sredstva za obavljanje komunalne delatnosti zoohigijene i poslova u okviru prihvatilišta i karantina obezbeđivaće se iz budžeta Grada počev od 2014. godine.

Predlogom odluke o organizovanju JKP "Zoohigijena i Veterina Novi Sad" propisuje se da se Veterinarska stanica Novi Sad organizuje kao JKP "Zoohigijena i Veterina Novi Sad", da je osnivač Grad koji ima i 100% udela u osnovnom kapitalu ovog javnog preduzeća.
  • 17.01.2014 20:49
    upomoc
    Zivim na satelitu, a od agresivnih pasa lutalica se nemogu normalno kretati ulicom, vise puta sam bio izlozen napadu copora od 6-7 pasa što priznaćet nije ni malo prijatno.Iskreno se nadam da će zoo higijena očistiti pse sa ulice, i na kraju krajeva to im je i posao!"
  • 29.12.2013 01:36
    "Civilizovana" Srbija
    A Mahatma Gandi je rekao:
    Od postanka čoveka, bilo je nužno civilizovati čovekov odnos prema čoveku.
    Sada je nužno civilizovati čovekov odnos prema prirodi i životinjama.
  • Neko

    27.12.2013 09:45
    Ljudi, vratite se iz zemlje maste i snova, ovo je Srbija. Od ovoga nije moglo bolje, ili ovo ili spaljeni psi. Upotrebite mozak i budite kreativni malo, pokusajte da unapredite ovo novo preduzece a ne samo da kukate. A ono privatno obezbedjenje sto sam procitao u predhodnom tekstu(nasmejalo me je, ali i rastuzilo u isto vreme) su portiri. Bice i ovde portira sigurno, strava i uzas. Prvi put u istoriji Novog Sada, u vreme kad vlada hajka po kontejnerima, se radi nesto za udomljavanje pasa. Novosadjani su pokazali koliko im je stalo do pasa kad su ih pustili na ulice(nja nja nja, to nisam ja, ali pogledajte broj pasa) i kako ih udomljavaju(kupuju rasne pse). Tako da manite me tih zabrinutih prica, kad niste dovoljno zabrinuti da uradite nesto.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti