Opozicija kritikuje predloženi budžet grada

U Skupštini grada u toku je sednica sa 83 tačke, među kojima je najznačajnija predlog budžeta za 2014. 

U Skupštini grada u toku je sednica na čijem dnevnom redu su 83 tačke, među kojima je najznačajnija predlog budžeta za 2014. godinu.

Predstavnici opozicije kritikuju predloženi budžet grada.

Predsednik odborničke grupe DS Božidar Protić kaže da je ovaj budžet za 12,5 odsto manji od prethodnog, koji je bio za devet odsto manji od budžeta za 2012. godinu. "Građani su na izborima glasali da nam bude bolje, a iz redovnog smanjenja budžeta vidi se da nam nije bolje, već da nam je gore. Aktuelna vlast u gradu, u devet meseci ove godine, realizovala je investicioni budžet u visini od svega 21,1 odsto, što je vrlo loše", ukazao je Protić.

Potpredsednik Gradskog odbora LSV Damir Kondić ukazao je da aktuelna gradska vlast nije uspela da realizuje ni budžet iz 2013. koji je sama usvojila. On je upozorio da je projektovan budžetski deficit za 2014. godinu od tri milijarde dinara loš znak kao i da će preostala nerealizovana sredstva iz ove godine, oko dve milijarde dinara, biti pokriće za to što će u 2014. prihodi biti manji od rashoda.

"To ne znači da je vlast bila dobra pa da je štedela, nego jednostavno znači da neki od projekata nisu ni započeti, ni realizovani", istakao je Kondić. Ukazao je da rashodi, koji su u odnosu na 2013 godinu manji za 12,2 odsto, zapravo nisu pozitivan pokazatelj jer je štednja u stvari usmerena na kapitalne projekte, a ne na plate.

S druge strane, predstavnici vladajuće većine smatraju da je predloženi budžet realan i da je, kako su rekli, to najbitnije. "Nadam se da će budžet biti realizovan u celosti", rekao je predsednik skupštine Siniša Sević, dodajući da očekuje da će posle rasprave budžet biti i usvojen.

Predloženi budžet za 2014. iznosi 21,3 milijarde dinara.

 

 

  • 28.12.2013 14:45
    Pokrajnski-gradski izbori u ist vreme
    Pa kom obojci a kom opanci, dosta nam je reklame bicepsa i tricepsa.
  • boom

    28.12.2013 08:55
    Rezultat da li je budzet dobro odradjen ili ne, ostaje da se vidi tokom sledece godine, dzaba nama i visak para ako se ne zna raspolagati time.
  • DekiNS

    27.12.2013 23:36
    Toma
    Kada bi se odgovaralo za lepljenje plakata, onda bi prema tom nivou rigoroznosti bili poslati na vešala funkcioneri DS-a, LSV-a, LDP-a..., za dvanaestogodišnju besomučnu pljačku države!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti