350 novih policajaca u Novom Sadu sledeće godine

Oko 350 kadeta koji se školuju za policajce počeće sa praktičnim radom od marta, a do kraja naredne godine bi trebalo da postanu sastavni deo Policijske uprave, najavio je načelnik novosadske policije Stevan Krstić.

Oko 350 kadeta koji se školuju za policajce počeće sa praktičnim radom od marta, a do kraja naredne godine bi trebalo da postanu sastavni deo Policijske uprave, najavio je načelnik novosadske policije Stevan Krstić.

On je istakao da će veći broj policajaca doprineti većoj bezbednosti u Novom Sadu. "Školujemo kadete za narednu godinu, što će doprineti našem efikasnijem radu", naveo je Krstić.

Kada je u pitanju rad policijske uprave, rekao je da je ovu godinu obeležilo donošenje novog krivičnog zakonika, tužilačka istraga, ali i činjenica da su najteža krivična dela, poput ubistava, rešena, osim jednog na kojim se radi. Istakao je da je preko 20 kilograma narkotika oduzeto ove godine, a da je rasvetljeno 45 odsto krivičnih dela.

Krstića raduje i činjenica da je cenzus smanjen sa 15.000 dinara na 5.000, tako da se sada gone počinioci krivičnih dela i kada je visina štete 5.000 dinara. "Oko 3.000 skupova sa preko milion posetilaca održano je ove godine u gradu i svi su, manje više, prošli bez većih posledica. Što se tiče saobraćaja, u protekloj godini bilo je 66.000 prekršaja, a zbog alkohola je privedeno 4.500 vozača", dodao je načelnik novosadske policije.

Podsetimo da je Stevan Krstić sredinom septembra imenovan za načelnika, nakon što je grad gotovo četiri godine bio bez čelnog čoveka policije. Krstić je tom prilikom obećao da će policija u što kraćem roku rasvetliti sve događaje koji su uznemirili javnost. (S.S.)

  • NS2

    28.12.2013 21:21
    Auuuu
    Tesko ovim sto drze Kafice i Picerije ,eto novog nameta !
  • Milanns

    28.12.2013 06:26
    Problem je to sto oni po celi dan hvataju zjale, a ne u njihovom broju. Sledece godine ce opet kukati kako ih je malo
  • MonteDushano

    27.12.2013 22:18
    Propadoše miran grad sa još jednom godinom..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti