Račun Ekonomske konačno odblokiran

Račun Srednje ekonomske škole "Svetozar Miletić" nakon 11 meseci konačno je odblokiran, izjavio je za Radio 021 direktor te škole Nebojša Bulatović.
Račun Srednje ekonomske škole "Svetozar Miletić" nakon 11 meseci konačno je odblokiran, izjavio je za Radio 021 direktor te škole Nebojša Bulatović.

On je naveo da je Vlada Vojvodine deo sredstava prebacila na račun škole, koji je od juče popodne odblokiran. "Pokrajina je intervenisala i namirila taj ostatak duga koji smo imali prema izvođaču radova", kaže Bulatović. Podseća da je štrajk obustavljen pre nedelju dana, kada je Pokrajina najavila da će platiti te dugove škole.

Podsetimo, zaposleni u Ekonomskoj školi "Svetozar Miletić" nekoliko puta su protestovali jer Grad nije ispunio obećanje da će platiti dug škole i da će im biti odblokiran račun do sredine novembra. Uz to, časovi su oko mesec dana bili skraćeni na pola sata, zbog nedostatka uslova za rad.

Zaposleni u ovoj školi ranije su rekli da škola nema novca ni za sanitarije za čišćenje toaleta, kao i da učenici ugostiteljstva donose hranu od kuće kako bi mogli da je pripremaju na praktičnoj nastavi.

Zgrade škole su pre dve godine rekonstruisane po hitnom postupku, jer je dotrajala fasada otpadala i predstavljala je opasnost po bezbednost učenika, zaposlenih i prolaznika. Međutim, izvođaču radova nije isplaćeno 11 miliona dinara, zbog čega je račun škole do juče bio blokiran. (Suzana Stojićević)

  • 29.12.2013 13:12
    liman 2
    Bravo za direktora , to je jedan posten i savestan covek a gradska vlast je po ko zna koji put pokazala da je ogranicena i potkupljiva , sada vise nego ikada pre se pokazalo da je politika usla u sve pore nasih zivota i da nebira sredstva kako da se obracunava sa neistomisljenicima i ljudima koji je ne simpatisu. Jos jednom bravo za direktora a ostali treba da se stide...
  • bivši đak ETUT S. Miletić

    28.12.2013 00:01
    definitivno!
    Bravo za najboljeg čoveka medju direktorima!
  • ZoranNS

    27.12.2013 19:32
    Grad nema novaca jelsu direktori javnih
    Grad nema novaca jel su direktori javnih preduzeća novce potrošili u bircuzima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti